fbpx

Tamara Loos: Mi žene smo zmajevi!

Intervju…

Karijera i majčinstvo

Tamara LoosLijepa radijska voditeljica postala je majka u srpnju 2014. godine. Rodila je djevojčicu Veru. Tamara Loos uživa u majčinstvu. Kaže kako je Vera mirno dijete koje se puno smije. Tamara se početkom godine vratila na posao te je počela voditi Jutarnji show Antene Zagreb.

Scena: Vratili ste se na posao, i to u jutarnjem terminu. Jeste li sretni? Imate li problema s buđenjem?
Jako sam sretna i zadovoljna. Jutarnji sam tip tako da sam tada i najproduktivnija. Ipak, ima dana kad mi se čini da nisam baš tako ranojutarnji tip, ali prebrodim taj umor. Stvarno nema dana da ne idem s veseljem na posao. Radila sam u raznim terminima i moram priznati da me ovaj najviše veseli. Jedan od bitnih razloga je taj što radim s ljudima s kojima sam i privatno dobra; producenticom Martom i Sašom Bunetom.

Scena: Je li vam posao nedostajao?
Itekako. Odjednom sam se našla u situaciji da prvi put u životu nemam nikakvih obveza, ni školskih ni poslovnih. Bilo mi je to dosta čudno pa sam već dva tjedna nakon poroda otišla na radio na kavu. Ali s vremenom sam se navikla i posvetila nekim drugim poslovima; kuhanju, spremanju, brizi za dijete. Taman sam se navikla na posao kućanice (jer i to je posao i to dosta zahtjevan ako se mene pita!) i onda sam se vratila na radio.

Tamara LoosScena: Zašto ste zavoljeli radio?
Spletom okolnosti. Zapravo, spletom sretnih okolnosti. Preko televizije do radija, tako je to izgledalo. I zarazila sam se i navukla. Lijep je to posao, dopušta otvorenost, iskrenost, interakciju sa slušateljem. Zanimljivo je da ti se oni daju onoliko koliko se ti njima daješ, nema tu ‘fejkanja’, slušatelj te odmah prokuži. Vjerujem da sa svojim slušateljima njegujem pravi prijateljski odnos. Ima tu ozbiljnih stvari, ima tu smijeha… Ne lažemo si.

Scena: Postali ste majka, koliko vam se život promijenio?
Nije se puno promijenio. Činjenica je da u svakom trenutku mogu računati na pomoć svoje obitelji, tako da bez problema mogu raditi jer Veru ima tko čuvati. Isto tako imam sreću da moj posao nema ono standardno osam satno radno vrijeme već je vrlo fleksibilan po tom pitanju. Ima dana kad me po 12 sati nema doma, a ima dana kad sam kod kuće već u 11. Život mi se promijenio utoliko što više nisam ja na prvom mjestu, ali to je došlo tako prirodno i instinktivno da s tim ni u jednom trenutku nisam imala problema.

Scena: Koja je najsnažnija emocija koju ste osjetili kao majka?
Odanost. Neopisiva privrženost. Ne znam to opisati, nisam to nikad osjetila. Mislim da se sve to može svesti pod zajednički nazivnik; majčinski instinkti.

Scena: Koji savjet vam je najviše pomogao u majčinstvu?
Nije bilo puno savjeta osim onih tipičnih oko hranjenja, presvlačenja, kupanja itd. Savjete o odgoju još ne dobivam. Doduše, svi su oduševljeni kako je Vera mirno dijete koje nikad ne plače i puno se smije. Tu ću si ipak pripisati neke zasluge. Naravno, to kakva je ima velike veze s njenim karakterom, ali trudim se da je ne razmazim. Ne nosim je na rukama po cijele dane i ne skačem na prvi znak njenog negodovanja. I to super funkcionira jer se nakon nekoliko sekundi smiri i sama zabavlja s igračkama.

Scena: Prvi dani majčinstva i prilagodba…?
To je jedan proces upoznavanja. Taman vam krene dobro i onda počnu grčevi pa krene nespavanje, plač, a ti joj nikako ne možeš pomoći. Tu je i ono hranjenje svaka dva sata kad si još sva izmučena i nikakva od poroda, a nemaš ni sekunde vremena predahnuti. Teško je, ali prođe. Mi žene smo zmajevi.

Tamara LoosScena: Tko vam pomaže u organizaciji posla i roditeljstva?
Obitelj. Svi uskaču, svi čuvaju. Svaki dan je preuzme moja mama  i Vera je s njom dok ja ne dođem s posla.

Scena: Uredili ste kuću, a sad ćete i dvorište, pa što ste prilikom uređenja kuće spoznali? Imate li već plan uređenja dvorišta?
Spoznala sam da kad imaš kuću s dvorištem, nema kraja radovima. Stalno nešto možeš uređivati ili nadograđivati. Ali ne bih to mijenjala. Moja kuća je moj svemir i obožavam je. Volim svoje životinje, volim svoje biljke, volim njenu udobnost. Na proljeće krećem sa sadnjom u dvorištu i jako se veselim svom budućem povrtnjaku.

Scena: Planovi za ovu godinu…?
Radio, vrt, duge šetnje, more i gumeni bazen u kojem ćemo se Vera i ja brčkati cijelo ljeto.

Foto: Dario Njavro/Antena Zagreb