fbpx

Tijana Čurović: Žena mog muža? Kako se osjeća prevarena žena…

Ekskluzivno:

Albanac je u isto vrijeme u braku s Hrvaticom i Srpkinjom. Kad Hrvatica sazna da je izdana, u njoj se isprepliću emocije od nevjerice, bijesa, tuge, mržnje do želje za osvetom

Tijana ČurovićGlumica Tijana Čurović igra u fantastičnoj komediji ‘Žena mog muža‘, beogradskog glumca i redatelja Saše Pantića.
– U predstavi je riječ o vrhunskoj manipulaciji kojom je muškarac uspio održavati brak u dvije različite države, na dvije različite adrese. Kako bismo postigli komediju mentaliteta, poigrali smo se okolnostima te odredili da je jedna žena iz Hrvatske, druga iz Srbije, a da stvar bude još zamršenija – jedna žena živi u Crnoj Gori, a druga u Sarajevu. Zavrzlama naravno počinje kad saznaju jedna za drugu, zamislite samo što se sve događa kad se nađu u istoj prostoriji sa spoznajom da su supruge istog muža, da su obje prevarene i obmanute. Zamislite samo što su sve u stanju napraviti kad se on na kraju i pojavi – otkrila je lijepa glumica ekskluzivno za portal Scena.hr. Dodaje kako je riječ o vrhunskoj komediji te da je namjera cijelog ansambla da se publika u predstavi dobro zabavi. Iako predstava po motivima podsjeća na predstavu Mire Gavrana, no Tijana ističe kako je ova priča nastala po istinitom događaju, kojih nažalost, ima sve više.

“Zbog brzog tempa života sve manje smo sposobni voljeti”
– Mislim da je to zato što su ljudi zbog brzog tempa života sve manje sposobni posvetiti se samo jednoj osobi i u konačnici, pa i voljeti – kazala je glumica. Tijana je inspiraciju za svoj lik pronašla u najtanjim emocijama izdane žene.
Žena mog muža– Kako se uopće žena može osjećati kad sazna da je prevarena i to od strane muškarca kojeg je  istinski voljela i za koga se udala. Naravno da u pitanju nije samo jedna emocija, isprepliće se niz emocija i osjećajnih stanja – od nevjerice bijesa, mržnje i tuge do smišljanja osvete i toga kamo i kako dalje.  Moj lik je već prošao kroz sva ta stanja. U predstavi zatičemo ženu koja je došla s namjerom da se osveti. Ne bih dalje otkrivala, sve ćete vidjeti kad dođete – ispričala je Tijana za portal Scena.hr. Glumica dodaje kako igra zapravo jako zahtjevnu ulogu.
– Iako djeluje veoma zanimljivo, uloga nije ni najmanje jednostavna. Prije svega, trebala sam svladati hrvatski naglasak, način razmišljanja Hrvatice, no na kraju krajeva, u toj situaciji sve smo mi iste pa mogu reći da sam se oslonila na žensku intuiciju i instinktivnu reakciju kad muškarca ulovimo u laži – objasnila je glumica. Tijana nam je rekla i što misli o muškarcima poput glavnog lika iz predstave.

“Hrvatica i Srpkinja, muž Albanac, različite navike, mentalitet, vjera…”
– A muškarci, kao muškarci! Koliko god misle da su dobri manipulatori, postali su vrlo neoriginalni i predvidljivi i odavno smo mi njih nadišle. Zaista moraju poraditi malo na sebi da nam postanu ponovno onako baš napeti. Šalim se, ali što drugo reći o muškarcima kakav je moj muž u predstavi – sretno vam bilo – dok vas ne otkriju – naglasila je glumica te zagrebačkoj publici poručila:
– Dođite da se zajedno zabavimo, obećavamo publici pitku predstavu o kojoj će se pričati. Mislim da je za poziv dovoljno reći – dvije žene – Hrvatica i Srpkinja, muž Albanac, različite navike, mentalitet, vjera… Baš se veselimo što ćemo je igrati kod vas!
Predstava ‘Žena mog muža‘ igra u Centru za kulturu Trešnjevka 23. listopada s početkom u 20.00 sati. A u tijeku je i nagradna igra na portalu Scena.hr u kojoj možete osvojiti ulaznice za predstavu, više na linku.

Foto: Press