fbpx

UEFA za nogometaše: Mobilna aplikacija Za igrače

Inicijativa…

Inicijativa Za igrače nastala je pod okriljem Uefine akademije

Krovna europska nogometna organizacija (UEFA) predstavila je mobilnu aplikaciju Za igrače, koja je nastala u suradnji s 13 bivših profesionalnih nogometaša te čiji je cilj pomoći igračima u razvoju karijere.
Inicijativa Za igrače nastala je pod okriljem Uefine akademije, čiji je glavni cilj pružanje edukacijskih programa za profesionalce koji rade u nogometu. Prvi korak inicijative jest mobilna aplikacija, koja je za sada dostupna na nekoliko jezika. Pristup aplikaciji za svoje elitne igrače mogu zatražiti nacionalni savezi, klubovi i udruge igrača, a aplikacija sadrži najnovije informacije na području anti-dopinga, upravljanja financijama, planiranja karijere nakon nogometa te komunikacijskim vještinama za javne osobe.
– Nogometaši se svakodnevno suočavaju s potencijalnim klopkama na terenu i izvan njega, što za njih može biti zastrašujuće ako nemaju pravu potporu. Imajući to na umu, UEFA je službeno lansirala svoju inicijativu ‘Za igrače’. Do sada nije postojala ovakva centralizirana inicijativa koja pruža istu razinu edukacije nogometašima cijelog kontinenta i čini im dostupnima primjere najbolje prakse. Uefina inicijativa ‘Za igrače’ ima za cilj ispuniti tu prazninu i sada je dostupna za preuzimanje nacionalnim savezima, klubovima i udruženjima igrača diljem Europe – poručio je glavni tajnik Uefe Theodore Theodoridis u cirkularnom pismu koje je poslano svim europskim nacionalnim savezima.
Više o aplikaciji možete saznati na službenim stranicama Uefine akademije.

Foto: Press – UEFA