fbpx

Amra Peternel predstavila projekt za slijepe i slabovidne navijače

Zagreb…

Amra Peternel– GNK Dinamo posljednjih je godina uvijek stavljao u fokus odgovornost prema društvu i zajednici. Svjedoci smo brojnih akcija koje klub radi s udrugama i pojedincima, a u klubu već neko vrijeme imamo časnicu za osobe s invaliditetom. Iva Cigrovskij na svakodnevnoj bazi kontaktira udruge za osobe s invaliditetom te uređuje i poseban dio web stranice namijenjen navijačima s invaliditetom – rekla je članica Uprave Dinama Amra Peternel.
Amra PeternelGNK Dinamo je na konferenciji za medije u utorak, 16. svibnja, predstavio projekt audio deskripcije utakmica Dinama na maksimirskom stadionu za slijepe i slabovidne navijače, ujedno prvi takav projekt u Hrvatskoj i na ovim prostorima. Projekt će premijeru imati na utakmici 34. MAXtv Prve lige Dinamo – Istra 1961.
– Želja Dinama je da uvijek budemo pristupačni svim našim navijačima. Želimo da svi imaju dobar doživljaj utakmice. Imamo već nekoliko godina posebno uređen dio za osobe u invalidskim kolicima kojim smo im omogućili komfor da bi lakše pratili utakmice. Međutim, ono što do sad nismo imali su uređaji za navijače koji su slijepi i slabovidni. Imam prijatelja koji je slijep, veliki je dinamovac i dolazi na utakmice jer želi uživo osjetiti atmosferu. Poseban je doživljaj vidjeti kako se veseli i zamišlja ono što čuje. Upravo to želimo postići ovim projektom audio deskripcije za sve naše navijače – rekla je Amra Peternel.

Foto: Press – GNK Dinamo