fbpx

Vanja Mamić o dizajnu interijera: Volim ‘shabby chic’ i ‘country’ stil!

Prošlog tjedna na ekskluzivnom predstavljanju luksuznog namještaja Clive Christian bila je i dizajnerica interijera. Vanji Mamić se svidio britanski brend, a za portal Scena.hr otkrila je zašto se zaljubila u dizajn interijera. Ispričala nam je kako je ona uredila svoj stan te s kime surađuje.

Scena: Bavite se dizajnom interijera, što vas je privuklo brendu Clive Christian?

Dizajn interijera je izuzetno zanimljiv posao i prije svega kreativan. Niti jedan prostor nije isti, tako da je uvijek puno izazova kad se osmišljava jedan prostor. Clive Christian je namještaj za ljude s izuzetnim stilom te najvećom mogućom kvalitetom. Namijenjen je samo za ljude koji si taj visoki nivo i luksuz mogu priuštiti.

Vanja Mamic1

Scena: Koliko vam je važno uređenje vašeg doma?

Ja sam totalno kućni tip. Puno vremena provodim kod kuće i volim svaki milimetar svog stana. Tako sam ga i uređivala, s najvećom ljubavlju koja postoji. I danas ne mogu odoljeti nekoj sitnici, ukrasu ili nekom predmetu koji će moj dom učiniti još toplijim.

Scena: Koji vam se sviđa stil – minimalistički stil ili ovaj poput Clive Christian, luksuznog i kraljevskog?

Ja volim moderniji stil, ne mogu baš reći minimalistički jer detalji čine stan toplim, daju mu dušu, a ja to volim. Volim ‘shabby chic’ i ‘country’ stil, no mislim da ja svoj dom nikada ne bih uredila antikvitetnim namještajem. To si ne mogu zamisliti niti u jednom filmu…hahaha… Iako je bilo i takvih stanova koje sam uređivala. Svatko ima svoje želje, a na meni je da ih upijem i napravim tako da se postigne željeni učinak. Mogu sugerirati, ali uvijek slušam klijenta i prilagodim se željama klijenata.

Vanja_1

Scena: Što vam je važno kod uređenja vašeg doma?

Važna mi je kvaliteta prije svega kao i u svemu. Ona izreka me prati cijeli život. “Nisam toliko bogata da bih kupovala jeftino”. Radije kupim jednu pravu stvar nego 10 nekvalitetnih koje se brzo raspadnu. Naravno da mi je pri tome bitna estetika i funkcionalnost. Ima dosta toga na što obraćam pažnju prilikom odabira namještaja. Naravno niti cijena nije zanemariva.

Scena: Koji ste dio stana najduže uređivali, koja vam je prostorija najdraža?

Ja sam vrlo odlučna u svemu pa tako i u stilu i odabiru namještaja prilikom uređenja. Namještaj za moj cijeli stan odabrala sam u jednom danu. Otišla sam u Italiju i s mojim poslovnim partnerom, koji ima distribuciju svih brendova, odabrala sam sve. Od lampi, tepiha do kreveta, kuhinje, sudopera. Lako je kad čovjek zna što želi, a ja u većini slučajeva znam… hahahaha

Vanja Mamic

Scena: Vaš omiljen brend namještaja je…?

Omiljeni brend baš i nemam. Od svakog uzmem ponešto što mi zapne za oko. Volim biti informirana u sve što je novo na tržištu i rado idem na sajmove jer se tamo uvijek rodi neka nova ideja i vidi nešto što do tada nije viđeno.

Scena: S kojom tvrtkom surađujete u Hrvatskoj?

Surađujem sa Špinom, trgovinom sanitarija i keramike. Oni su rijetka trgovina kod nas gdje su cijene prihvatljive i ponuda je zaista velika. Gotovo sve drugo kupujem preko mog talijanskog partnera s kojim surađujem prilikom uređenja interijera jer sve nađem na jednom mjestu i imam ogroman popust. Tako da mi se dvostruko isplati takav način suradnje. Moji svi stanovi su opremljeni namještajem iz Italije čak je poneki i rađen po narudžbi. Ali pločice, parkete i  sanitarije kupujem u Špini.