fbpx

Trend u Hrvatskoj: Zašto dama sjedi sama?

Premijera…

U zagrebačkome kinu Tuškanac premijera dokumentarnoga filma – Zašto dama sjedi sama?

Zašto dama sjedi sama– Mladi se sve teže odlučuju na zajednički život i sve im je važnija njihova samostalnost. No, postavlja se pitanje žele li to uistinu ili su muškarci izgubili hrabrost, a žene postale snažne i same sebi dovoljne? Ovo je trend koji nije prisutan samo u Hrvatskoj, ovo je univerzalna i sve češća priča – kaže scenaristica i redateljica filma Tanja Kanceljak.
U petak 16. rujna 2016. godine s početkom u 20,00 sati u zagrebačkome kinu Tuškanac održat će se premijera novoga HRT-ova Zašto dama sjedi samadokumentarnoga filma scenaristice i redateljice Tanje Kanceljak Zašto dama sjedi sama? U filmu pratimo priče pet mladih žena koje su bez partnera i koje otvoreno govore zašto je tako. Nastao u produkciji Hrvatske radiotelevizije (HRT), film govori o sve većemu broju slobodnih djevojaka koje unatoč obrazovanju, stalnomu radnom odnosu, dobroj situiranosti, voljom za druženjem i izlascima, ne mogu pronaći odgovarajućega partnera.
Scenaristica i redateljica filma Zašto dama sjedi sama? je Tanja Kanceljak, direktor fotografije je Davorin Gecl, montažer Zdravko Borko, za korekciju boje bila je zadužena Iva Blašković, skladatelj je Matej Meštrović, a asistentica redateljice Snježana Kundija Purgarić.
Film je proizveden u Odjelu za dokumentarnu produkciju Hrvatske radiotelevizije 2016., a na svečanoj će se premijeri nazočnima obratiti rukovoditelj toga HRT-ova odjela Vladimir Brnardić.

Foto: Press