fbpx

Zavada: Bette i Joan od ovog petka na malim ekranima

Zagreb…

Serija Zavada: Bette i Joan od ovog petka na HRT-u

ZavadaHrvatska radiotelevizija (HRT) od petka, 20. prosinca na svom Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 22.35 sati započinje s prikazivanjem serije Zavada: Bette i Joan u trajanju od osam epizoda.
Nova antologijska serija, autora Ryana Murphyja, donosi nam priču o svađi između Joan Crawford (Jessica Lange) i Bette Davis (Susan Sarandon) na snimanju trilera “Što se dogodilo s Baby Jane?” nominiranog za Oscara, ali i dugo nakon što su kamere prestale snimati.
Serija nam otkriva kako su se ove dvije glumice na zalasku svojih karijera nosile sa starosnom diskriminacijom, seksizmom i ženomrstvom, ali i slavom koja blijedi.
Uz oskarovke J. Lange i S. Sarandon u seriji glume još i Alfred Molina u ulozi filmskog redatelja Roberta Aldricha, Stanley Tucci kao filmski mogul Jack Warner, Judy Davis kao urednica tračerske rubrike Hedda Hopper, Jackie Hoffman u ulozi Crawfordičine domaćice Mamacite i Alison Wright u ulozi Aldricheve asistentice Pauline.
U gostujućim ulogama pojavljuju se Dominic Burgess kao Victor Buono, uz Crawford i Davis nositelj glavne uloge u filmu, Catherine Zeta-Jones kao filmska zvijezda Olivia de Havilland, Sarah Paulson kao Geraldine Page, Kathy Bates kao Joan Blondell i Kiernan Shipka kao B.D., kći Bette Davis.
Izvršni producent serije je Ryan Murphy, zajedno s izvršnim producentima Timom Minearom, Alexis Martin Woodall i Dede Gardner iz producentske kuće Brada Pitta “Plan B Entertainment”.
Serija Zavada: Bette i Joan je nominirana u 18 kategorija za nagradu Emmy, osvojila je dvije; dobila je četiri nagrade Critics’ Choice, tri Zlatna globusa itd. Većina kritičara hvalila je glumu J. Lange i S. Sarandon.

Foto: Press