fbpx

Severina u kreaciji ‘Lady X’ Matije Vuice

SeverinaMatija Vuica na modnoj sceni prisutna je od osamdesetih godina, no profesionalno se dizajniranjem počela baviti devedesetih godina koje su je definitivno etablirale kao kraljicu hrvatske modne scene. Skupocjeni materijali poput najfinije svile i čipke, beskrajna kreativnost, inspiracija i posvećenost detaljima, postavili su Matijine haljine modnim presedanom među hrvatskim glumicama i glazbenim divama, a gotovo da i nema javne osobe koja nije barem jednom nosila njenu haljinu.
SeverinaZa zvijezdu svoje kampanje, kojom predstavlja novu kolekciju LADY X’, a koju ćete moći pogledati na večernjašem Schwarzkopf Cro A Porteru, izabrala je Severinu. Matija kaže kako je kostim za Lady X’ priča o haljinama neopterećenim komercijalnim momentom, onima koje izrodi mašta u dubinama kreativnih ladica. Služeći se elementima kostimografije u funkciji mode, ona dočarava različite priče i tako  Lady X’ oblači u magičnu ratnicu, drugiput u bijelu labudicu, crnu udovicu, ili jednostavno elegantnu zavodnicu. Upravo je u Severini s kojom već dugo surađuje u njenim posebnim izdanjima, pronašla famoznu Lady X’, koja oduzima dah čak i u jednostavnom negližeu u koji se presvlači na sceni. Osim toga, Severina, u svim svojim izdanjima, utjelovljuje koncept ovogodišnjeg Schwarzkopf Cro A Portera kojeg je Viktor Drago na najljepši mogući način posvetio bezvremenoj ženskoj ljepoti. Kolekcija se, poput svih prethodnih, Severina_1sastoji od glamuroznih ručno rađenih večernjih haljina po kojima je Matija poznata i za koje kaže kako danas ne može zamisliti da dizajnira išta drugo. Momenti kostimografije u prenaglašenim bokovima, ramenima ili volumenu donjeg dijela haljine, još više podcrtavaju vječnu želju svake žene za uskim strukom, a čipka u crnoj, bijeloj, zlatnoj i srebrnoj boji, perje i sjajni kamenčići, daju haljinama dozu luksuza koji svaku ženu pretvara u Lady X’.

Revija Matija Vuica na rasporedu je u srijedu 23.10.2013. u 20.00 sati @ Schwarzkopf Cro A Porter / Zagrebački velesajam / Paviljon 1.

Kreativno vodstvo: Viktor Drago
Foto: Jurica Sertić
Make up: Saša Joković
Kosa: Mijo Majhen
Video: Dino Senčar