fbpx

Dubravko Šimenc: Ponosno nastupajte za svoju Domovinu!

Rio OI…

Dubravko Šimenc– Svim našim sportašima želim uspjeh u Riu! Ponosno nastupajte za svoju Domovinu! Vaš Dudo – napisao je bivši hrvatski vaterpolist Dubravko Šimenc (50) ispod fotografije koju je objavio na društvenoj mreži.
Dubravko Šimenc bio je sudionik triju olimpijskih igara s osvojene dvije olimpijske medalje – u Seoulu 1988. zlatna i u Atlanti 1996. srebrna. Osvajač je i dviju europskih srebrnih medalja – na EP-u u Firenzi 1999. i Kranju 2003. godine. Na igrama u Ateni 2004. godine nosio je zastavu na svečanom otvorenju OI.
Na OI u Riju nastupiti će devet naših osvajača olimpijskih medalja u pojedinačnim sportovima – Sandra Perković, Blanka Vlašić, Giovanni Cernogoraz, Filip Ude, Damir Martin, Valent i Martin Sinković, Lucija Zaninović i Snježana Pejčić. Hrvatska vaterpolska reprezentacija branit će zlato osvojeno na OI u Londonu 2012. godine, a hrvatska rukometna reprezentacija nakon osvojene bronce iz Londona ponovo kreće u lov na pobjedničko postolje.
Hrvatska olimpijska delegacija, koja broji ukupno 87 sportaša, nastupiti će na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru koje se održavaju u vremenu od 5. do 21. kolovoza 2016. godine.

Foto: Dubravko Šimenc društvena mreža