fbpx

Solgar: Pravilna prehrana u životu sportaša!

Zagreb…

Solgar– Prehrana je individualna, ovisno o spolu, dobi, sportu, navikama, klimi i drugim čimbenicima. Ugljikohidrati su ključ odgovarajućeg energetskog potencijala sportaša, a dovoljan unos bjelančevina nužan je za izgradnju i regeneraciju mišića. Vitalnost i svježinu tijela osiguravaju vitamini i minerali, a primjerena hidracija organizma ključna je za uspješan sportski nastup. Uzimanje tekućine, tzv. sportskih napitaka, prije, tijekom i nakon napora Solgarposebice je važno u toplim ljetnim mjesecima. Elektrolitske napitke, odnosno soli, valja obvezatno uzimati kod pretjeranog znojenja. Odgovarajuća prehrana može unaprijediti sportašev razvoj, omogućiti mu kvalitetan nastup, prevenirati ozljede i omogućiti da tijekom i nakon karijere održi zdravlje na poželjnim razinama – istaknula je tijekom predavanja mag. pharm. Mimi Vurdelja.
Koliko je važna pravilna prehrana i unos vitamina, minerala i esencijalnih masnih kiselina u vrijeme intenzivnog treniranja, znaju poznati hrvatski veslač Valent Sinković, gimnastičar Marijo Možnik i Sandra Perković, hrvatska rekorderka, olimpijska, svjetska i trostruka europska prvakinja u bacanju diska.
Sport je njihov život, njihov poziv, a uspjeh u sportu njihova je želja, misija i cilj. Kako bi postigli taj cilj, vrhunski sportaši imaju posebne režime, bilo da govorimo o tempu i jačini treninga ili da govorimo o prehrani koja je iznimno važna za svakog vrhunskog sportaša.
SolgarUpravo iz tog razloga je Solgar, vodeći svjetski proizvođač dodataka prehrani, organizirao je jučer predavanje naziva ‘Snaga suplementacije vrhunskih sportaša’ iz pera mag. pharm. Mimi Vurdelje,  koje je, kako mu i naziv kaže, pripremila mag. pharm. Mimi Vurdelja, nutricionistkinja Hrvatskog olimpijskog odbora. Dosadašnja iskustva su pokazala, objasnila je nutricionistkinja Vurdelja, da se sportaši često loše hrane  što može ugroziti njihov nastup i sportski rezultat. Ističe da je stoga potrebno ustanoviti program vrednovanja prehrane, kako bi se mogla pratiti prehrana sportaša te osigurati prikladna edukacija i korekcija.
– Solgarove Multivitaminske tablete pijem tijekom natjecateljske sezone jer je to razdoblje velikog psihofizičkog napora koji mi jako iscrpljuje organizam. Zahvaljujući dodatnoj vitaminizaciji, uspijevam održati visoku mentalnu i fizičku razinu kako bih postigao maksimalne rezultate na treninzima i natjecanjima – rekao je Marijo Možnik.
– Budući da sam vrhunski sportaš, važno mi je koristiti najbolje proizvode, koji najviše koriste mom organizmu. Svoje sam povjerenje dao Solgaru – zaključio je Sinković.

Foto: Press