fbpx

Kazalište u Muzeju – Mala scena u Muzeju grada Zagreba

Zagreb…

Mala scena i Muzej grada Zagreba započinju novu suradnju!

Mala scenaOd subote, 13. lipnja 2020. godine u 10.00 sati izvedbom predstave Ivica Šimić-Roberto Frabetti: Priča o oblaku, kazalište Mala scena i Muzej grada Zagreba započinju novu suradnju pod imenom Kazalište u muzeju.
Tijekom lipnja i srpnja 2020. u prostoru Muzeja grada Zagreba Mala scena će odigrati četiri svoja naslova za djecu. Nakon Priče o oblaku ove subote, 27. lipnja Danijel Radečić igrat će Priču o svjetlu (1,5+), 11. srpnja Ivica Mala scenaŠimić izvest će svoju kultnu predstavu Pale sam na svijetu (3+), a posljednja u ciklusu bit će Kraljevna na zrnu graška 25. srpnja u izvedbi Buge Marije Šimić i Ivana Colarića.
Suradnja Muzeja grada Zagreba i Male scene nastavit će se i nakon ljeta i to novom predstavom za djecu koja će se temeljiti na legendama i bajkama s područja Zagreba, a održavat će se u prostorima Muzeja.
– Kazalište Mala scena, najstarije privatno kazalište u Hrvatskoj, prvo je kazalište koje je još 2002. godine upravo Pričom o oblaku pokrenulo trend predstava za bebe od 18 mjeseci naviše, a danas imamo sedam naslova u ciklusu predstava Priča o… Predstava Priča o oblaku u izvedbi autora i redatelja Ivice Šimića osvojila je mnogobrojne nagrade, obišla je cijeli svijet, igrala je na hrvatskom, engleskom i kineskom, a izvedbu u Muzeju igrat će Buga Marija Šimić, koja ju igra od 2019. godine. Naš je Oblak namijenjen ograničenom broju gledatelja (50) te je idealan i za poštivanje mjera Stožera civilne zaštite. Priča o oblaku bila je i prva predstava u Hrvatskoj koja je za vrijeme karantene izvedena online uživo te ju sada napokon želimo podijeliti i uživo s našom starom i novom publikom. Za sve one koji su predstavu pogledali online, a sada žele uživati u njoj i uživo, nudimo i poseban popust na ulaznicu – poručuju iz kazališta Mala scena.
Muzej grada Zagreba suvremeno je organizirana baštinska ustanova, mjesto sakupljenog znanja i javni medij, te i nakon više od 110 godina vitalan, osjetljiv i brižan, kako za prošlost tako i za sadašnjost Zagreba. Osim prezentacije stalnog postava, Muzej nudi brojne druge sadržaje – izložbene, glazbeno – scenske i druge, koji su poveznica s njegovim poslanjem, a koji su ujedno kulturno – turistički proizvod vezan uz identitet grada. Zadovoljstvo nam je ugostiti Malu scenu i našim posjetiteljima ponuditi i sjajan dječji kazališni program.
– Nakon gotovo 90 dana programa Male scene online, neizmjerno se radujemo ponovno izaći pred našu publiku – uživo! Dođite i pogledajte čaroliju koju vam zajednički s Muzejom Grada Zagreba nudi Vaša Mala scena, prepoznatljivo različito kazalište, s Vama od 1986. – zaključuju iz kazališta.

Foto: Press