fbpx

Zlatko Dalić: Nećemo igrati na bod jer ga onda nećemo osvojiti!

Svjetsko prvenstvo…

Radi se o srazu velikih momčadi i reći ću igračima da uživaju u nogometu, u svakoj minuti, rekao je Zlatko Dalić

Zlatko Dalić– Riješio sam sve dileme. Kao što sam i najavio, bit će nekoliko promjena u taktici i postavi, ali ne mnogo jer smo bili dobri i organizirani protiv Nigerije. Nije vrijeme za velike promjene, držat ćemo se svog stila i pokušati pokazati kvalitetu. Argentina je među najboljim momčadima svijeta i to poštujemo, no poštujemo i sebe. Bit će to sjajna utakmica i veliki izazov, stoga moramo vjerovati u sebe – rekao je izbornik Vatrenih Zlatko Dalić.
Hrvatski izbornik Zlatko Dalić govorio je na konferenciji za medije dan uoči utakmice drugog kola Skupine D Svjetskog prvenstva protiv Argentine.
– Ne mislim da je Argentina najlakši suparnik u skupini, nego da je nama ovo najlakša utakmica. Radi se o srazu velikih momčadi i reći ću igračima da uživaju u nogometu, u svakoj minuti, jer igraju protiv Messijeve Argentine. Nemamo što izgubiti i možda je na nama manji pritisak, no znamo što nas je činiti, za prolazak skupine moramo pobijediti ili Argentinu ili Island. Nećemo igrati na bod jer ga onda nećemo osvojiti – dodao je Dalić.
Na pitanje kako čuvati Messija izbornik je rekao:
Hrvatska– Slažem se s ocjenom da je Messi najbolji igrač svijeta i nitko ga ne može čuvati jedan na jedan, moraju ga čuvati naša formacija i naša igra, kako bismo ga odsjekli od lopte. S druge strane, ne smijemo pasti u zamku čuvanja samo Messija, moramo biti kompaktni u bloku te potom kretati prema naprijed onako kako znamo. Mi se ne možemo braniti kao Island jer nemamo takve igrače i to nije naš stil. Naravno, kada se budemo morali braniti, to ćemo činiti.
A o povjerenju u vlastitu momčad i dojmovima iz Rusije izbornik je rekao:
– Imam bezgranično povjerenje u svoje igrače. Žao mi je što je došlo do ‘slučaja Kalinić’, no to je sada prošlo i idemo dalje. Usredotočeni smo na Argentinu i trebat će se mnogo toga poklopiti za dobar rezultat, a koliko god da nam je ishod važan, moramo uživati u nogometu kako bismo pokazali svoje sposobnosti. Od prvog dana u Rusiji naši su dojmovi isključivo lijepi. Prekrasni su svi stadioni, dobrodošli smo na svakom koraku i domaćinima upućujem samo pohvale i čestitke. Bilo je nekoliko iznenađujućih rezultata, a naš je prvi cilj proći skupinu. Uspijemo li, nećemo birati suparnike – mi moramo samo pobjeđivati. Sve je u našim rukama – zaključio je Zlatko Dalić.
Nakon pobjede u Kalinjingradu protiv Nigerije, Hrvatska u četvrtak, 21. lipnja, igra u Nižnjem Novgorodu protiv Argentine.

Foto: Press – HNS