fbpx

ZPA s predstavom REVEL REVEL gostuje u beogradskom Bitef teatru!

REVEL REVEL

Novi projekt Zagrebačkog plesnog ansambla i španjolske koreografkinje Roser López Espinosa – predstava REVEL REVEL u subotu, 6. veljače u 19 sati gostuje u Bitef teatru u Beogradu. Riječ je o prvom gostovanju ansambla nakon pauze od jednog desetljeća u ovom izuzetno relevantnom avangardnom srpskom kazalištu.

Revel

Nakon Beograda, ZPA će istu predstavu izvesti u Zagrebu, 16. i 17. veljače u Zagrebačkome kazalištu mladih. Dramaturgiju potpisuje Katarina Pejović, a predstavu izvode Margareta Firinger, Andreja Jandrić, Gendis Putri Kartini, Petra Valentić i Jovana Zelenović.

REVEL REVEL nas odvodi na putovanje, u istraživanje slobode bivanja onim što jesi i bivanja s drugima; traganje za nitima koje nas povezuju; vezama koje nas održavaju. Zašto nije dovoljno ostati u vlastitom mjehuru? Zato što kada se usudimo biti zajedno, bez ograničenja, postajemo veći od sebe. No, slobodu nije jednostavno spoznati i može nam izmicati. Ako želimo istinski oživjeti vjeru u snagu zajedništva, moramo se suočiti sa slobodom. Gledati u nju, u tu terru incognitu, može biti zastrašujuće. Koliko god zvučalo iznenađujuće, čini se da ipak više volimo živjeti unutar limita, plesati unutar ograničenja, nego zakoračiti u nepoznato.

REVEL

Ekipu predstave čini pet žena, pet različitih univerzuma koji ipak dijele nazivnike, poglavlja povijesti, prijeđene puteve. I, možda više od svega, spremnost da propitkuju prirodu vlastitih sloboda, u međusobnom preplitanju i amalgamiranju, čiji je ishod čista radost. Njihovo slavljenje je stav, ne bijeg. Njihov odabir radosti usred kaosa i tektonskih promjena kroz koje prolazi naš svijet gleda u nas širom otvorenih očiju.

KAKO DO ULAZNICA?
Ulaznice za izvedbu u Bitef teatru su rasprodane, a za izvedbe u Zagrebačkom kazalištu mladih možete kupiti OVDJE.

Foto: Press – Jelena Janković