fbpx

CIBONA SLAVILA PROTIV BOSCA

CIBONA PROSLAVILA ČETVRTU POBJEDU U NIZU

Cibonaši su na domaćem terenu slavili protiv KK Bosco sa rezultatom 84 – 69 (29-17, 20-18,15-20, 20-14).

– Došli smo do novih bodova u utakmici sa Boscom koji je ostao još uvijek bez pobjede u ovom prvenstvu. Imali smo teško putovanje u Podgoricu. Praktički smo se vratili sinoć pred utakmicu, i odradili bez treninga. Jedino što je važno je da smo zabilježili pobjedu i izbjegli potencijalne ozljede i ostalo nam je sad tri dana da se spremimo za sljedeću utakmicu protiv Zadra – rekao je trener Cibone Jakša Vulić.

Cibona je u susret krenula s petorkom Krešimir Radovčić, Ivan Majcunić, Aleksandar Aranitović, Ivan Perasović i Domagoj Vuković. Gostujuća ekipa je na drugoj strani krenula s petorkom Bruno Bubalo, Tin Tikveša, Nikola Ivanković, Borna Katanović i Dino Butorac.

Odmah je Cibona otvorila utakmicu serijom 13-2 u samo tri minute te je trener Bosca bio primoran pozvati prvu minutu odmora. Bila je to dobra odluka jer su igrači Bosca na parketu odgovorili nešto boljom igrom te u sljedećih šest minuta s 8-12 smanjuju zaostatak na sedam poena. Ipak, dokraja četvrtine Cibona je vratila dvocifrenu prednost tricama Majcunića i Aranitovića te polaganjem Pavkovića za rezultat prve četvrtine 29-17.

Otvorio je Bosco drugu četvrtinu tricom Marata Kosa, no Cibona ubrzo uzvraća sa 3 uzastopna koša za najvećih +15 na susretu (35-20). Igrači Bosca i u nastavku vraćaju zaostatak na samo deset poena (39-27). Slijedi mini serija Cibone koja opet vraća osjetniju prednost na svoju stranu (+18), no onda Bosco uzvraća svojom serijom 8-0 za 45-35. Do kraja prvog poluvremena Cibona je s četiri poena postavila konačan rezultat 49-35.

– Bosco mlada ekipa, bili su dosta agresivni ispočetka, držali su nas na nekih 10 razlike, no naša starija ekipa je napravila razliku. Onda smo mi mlađi dobili priliku i držali smo taj rezultat i završili utakmicu mirno. Atmosfera u ekipi je dobra. Samo da upišemo tu prvu pobjedu i u ABA ligi i bit će to sigurno bolje – komentirao je igrač Cibone Josip Pavković.

Treću četvrtinu Bosco je otvorio s 4-2, ali Cibona uzvraća sa 7-0 za 58-39 i najvećih +19 na susretu. Trend serija nastavlja se i u ovom dijelu utakmice pa tako koševima Dine Butorca, Ivankovića i Bubala gosti smanjuju zaostatak na samo osam poena (61-53). Do kraja četvrtine Bosco je održao prihvatljivih devet poena zaostatka za rezultat 64-55. Bosco je i treću četvrtinu uzeo na svoju stranu s 15-20.

U posljednjih deset minuta Cibona kreće ‘ozbiljnije’, i nakon tri minute rezultat na semaforu pokazuje 73-55, a Ante Samac primoran je pozvati minutu odmora. Do kraja susreta gledali smo Bosco koji pokušava smanjiti prednost, a Cibonu koja pokušava održati istu. Konačan rezultat postavio je Krizmanić s linije slobodnih bacanja za 84-69.

– Čestitam ekipi Cibone na zasluženoj pobjedi. Periodi naše igre su bili premali, u prekratkom obliku,a da bi značajnije ugrozili Ciboninu kvalitetu. Na nama je da se spremimo za utakmice koje nam slijede. Još jednom čestitam ekipi Cibone – izjavio je trener KK Bosca Ante Samac.

Foto: Press- Ivana Dergez/KK Cibona