Goran Čolak ostavio Dubai – bez daha!
Piše: redakcija On 6 ožu., 2016 At 02:51 PM | Categorized As Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Dubai…

Goran Čolak– Ovo natjecanje zasigurno je jedno od mentalno najzahtjevnijih s obzirom na uvjete i pravila te definitivno jedno od najjačih sa svim imenima koja nešto znače u svijetu u ovoj disciplini. Usto nastupao sam zadnji što nosi poseban dodatni pritisak sa sobom – rekao je nakon natjecanja Goran Čolak.
Naš ‘čudesni Hrvat’ – višestruki svjetski prvak, aktualni rekorder i najuspješniji hrvatski reprezentativac Goran Čolak na najbolji način otvorio je novu sezonu svjetskog ronjenja na dah i ostvario još jedan vrhunski rezultat – za povijest. U Dubaiju na Fazza Championship for Freediving sjajnim zaronom osvojio je 2. mjesto i tako potvrdio višegodišnju dominaciju na ovom elitnom natjecanju kao najuspješniji natjecatelj u povijesti Dubaija.
Fazza Championship organizira i financira princ prestolonasljednik Dubaija, šeik Hamdan bin Mohammed, a koliko zbog prestiža toliko i zbog izdašnih nagrada ono okuplja svjetsku elitu ronilaca na dah.
U atraktivnoj disciplini zadržavanja daha na dnu velikog bazena Hamdan sportskog centra, Goran je ostvario sjajni zaron od 9 minuta i 16 sekundi u jednom jedinom dahu. Bolji od njega bio je samo specijalist za disciplinu statike Branko Petrović iz Srbije, a s gotovo minutom zaostatka za Goranom je ostao Mateusz Malina iz Poljske.
Ovogodišnja konkurencija bila je posebno jaka, a natjecanje iznimno zahtjevno.
Uspjeh je stoga doista izniman, a rezultat od 9:16 najbolji je Goranov rezultat uopće postignut u Dubaiju.
Goran Čolak– To potvrđuje moju dobru formu na početku nove sezone i obećava dobre rezultate i na nadolazećim natjecanjima – rekao je Goran.
Novim uspjehom Goran je potvrdio još jedno iznimno postignuće svoje impresivne karijere: titulu najuspješnijega natjecatelja u povijesti Dubaija, kao jedini natjecatelj koji je u zadnjih šest godina svih šest puta bio najviše na postolju – s 3 prva i 3 druga osvojena mjesta!
Vrhunski rezultat na početku sezone daje nam doista za pravo od Gorana i u nastavku očekivati odlične rezultate i uspješne nastupe na predstojećim velikim natjecanjima u Finskoj, Grčkoj i Turskoj.
Naš ‘čudesni Hrvat’ je ponovno ostavio Dubai bez daha. Poželimo mu da i u nastavku sezone ostvari sjajne rezultate i ostavi nas još puno puta – bez daha!

Foto: Press

comment closed