Kitarović, Skopančić, Cvijanović i Katanović među najvećim nadama u Ledenoj

Zagreb…

Katarina Kitarović– Hrvatska reprezentacija nastupit će sa tri klizačice, 16-godišnjakinjama Patricijom Skopančić i Katarinom Kitarović te 14-godišnjom Hanom Cvijanović, dok će u muškoj konkurenciji klizati naš novi član, Charles Henry Katanović. Ovaj 17-godišnjak živi u Francuskoj, od kuda mu je i majka, no kako mu je otac iz Hrvatske, odlučio je klizati za nas – otkrila je direktorica natjecanja, Melita Juratek Cipek.
Hrvatski klizački savez od četvrtaka 28. rujna do subote 30. rujna 2017. godine domaćin je još jednog velikog natjecanja u umjetničkom klizanju – juniorskog ISU Grand Prixa, Croatia Cupa.
Ledena dvorana zagrebačkog Doma sportova ugostit će više od 120 najtalentiranijih mladih klizača iz čak 36 zemalja svijeta i to Australije, Austrije, Bugarske, Kanade, Kine, Cipra, Tajvana, Francuske, Finske, Njemačke, Hong Konga, Gruzije, Velike Britanije, Indonezije, Italije, Islanda, Izraela, Japana, Luksemburga, Makedonije, Mađarske, Meksika, Južne Koreje, Rumunjske, Rusije, Srbije, Singapura, Slovačke, Slovenije, Španjolske, Švicarske, Ukrajine, Tajlanda, Turske i SAD-a.
A o novom članu reprezentacije direktorica natjecanja je rekla:
– Charles je početkom rujna nastupio na juniorskom Grand Prixu u Salzburgu i izborio bodove u kratkom programu za Svjetsko juniorsko prvenstvo, a nadamo se da će u Zagrebu isto uspjeti napraviti i u slobodnom programu. Ovo natjecanje bit će prilika za sve ljubitelje klizanja vidjeti doista najveće talente ovog sporta i sigurna sam, buduće olimpijske i svjetske zvijezde – dodala je Cipek.
Ulaz na sva tri dana natjecanja je besplatan, a natjecanje u četvrtak od 10.00 sati otvaraju klizači kratkim programom, dok nakon njih slijede nastupi sportskih parova i klizačica.

Raspored natjecanja
Četvrtak, 28. rujna
10.00 Klizači – kratki program
13.30 Sportski parovi – kratki program
16.00 Klizačice – kratki program
Petak, 29. rujna
11.30 Plesni parovi – kratki ples
14.10 Sportski parovi – slobodni program
17.00 Klizači – slobodni program
Subota, 30. rujna
12.00 Plesni parovi – slobodni ples
14.45 Klizačice – slobodni program

Foto: Press