fbpx

KK Cedevita osvojila Kup Krešimira Ćosića treći put zaredom

Zadar…

KK Cedevita– Ova publika je šesti igrač Zadra. Daje im dosta snage i ovdje nije lako igrati. Ja sam puno puta s Cibonom dolazio ovdje kad smo bili veliki favoriti. Uvijek je tu bilo teško i puno puta smo izgubili. Izuzetno mi je drago što smo Kup osvojili ovdje u Zadru pred 9.000 ljudi. To je fenomenalna stvar – rekao je poslije utakmice presretni trener Cedevite Veljko Mršić.
U finalu Kupa Krešimira Ćosića KK Cedevita je u prepunom Višnjiku pobijedila Zadar s rezultatom 74:70 i osvojila svoj treći naslov zaredom i četvrti ukupno.
– Ovo mi je četvrti Kup, ali ovaj je specifičan. Prvi put ću ja podići pehar i to mi jako puno znači. Zahvalio bih se i čestitao cijelom stožeru, upravi i svim svojim suigračima – rekao je kapetan KK Cedevita Miro Bilan.
KK CedevitaDo pobjede je Zagrepčane predvodio Fran Pilepić, koji je uz šut za tricu 5/8 upisao 17 poena. U završnici je vrlo važnu tricu zabio Nemanja Gordić, koji je ukupno ubilježio osam poena i dvije asistencije, a od ostalih igrača u redovima osvajača Kupa izdvojit ćemo još da je Marko Arapović uknjižio 11 poena i sedam skokova, Miro Bilan dodao je 10 poena, sedam skokova i četiri asistencije, a James White 10 poena, sedam skokova i tri asistencije. Zadrane je s 22 poena i tri skoka predvodio Marinković, a Delaš je upisao 13 poena i četiri asistencije.

Foto: Press