fbpx

Veljko Mršić: Iščupali smo pobjedu na mišiće

Cedevita…

Cedevita– Bila je to dosta teška i zahtjevna utakmica, koju smo mi zakomplicirali lošim ulaskom u utakmicu. Primili smo samo osam poena u zadnjoj četvrtini, a prije toga smo primili 26 poena. To se ne smije događati, no bitno je pobijediti. Na kraju smo uspjeli izvući pobjedu, ali sveukupni dojam je loš. Ja sam tjedan i pol imao problema s koljenom i to je bilo dosta dulje nego što sam mislio. Prošao sam jutros testiranje i dali su mi igrati – rekao je nakon utakmice krilni centar Cedevite Marko Arapović.
U 11. kolu A-1 lige KK Cedevita je svladala KK Zadar rezultatom 77:75. Gosti su bili ti koji su vodili praktički cijelu utakmicu, no momčad Veljka Mršića nije im dozvolila da otiđu na neku nedostižnu razliku i Zagrepčani su se konstantno držali u igri.
Veljko Mršić– Kao što je rekao Arapović, iščupali smo pobjedu na mišiće. Osjetilo se da, za razliku od utakmice koju smo u A-1 ligi igrali s Cibonom, uoči ove utakmice nismo imali nijedan zajednički trening. Jutro smo skupili ekipu i sastavili momčad između dva sastava i to se osjetilo na terenu. Osjetio se nedostatak koncentracije i radili smo puno grešaka. Vladović, kojeg smo apostrofirali kao najbitnijeg igrača, je u prvom poluvremenu uz šut za tricu 3/5 zabio 15 poena, a u drugom je imao samo jedan šut za tricu. Na kraju smo im u zadnjoj četvrtini poremetili ritam promjenom obrane. Tu smo odigrali solidnu obranu i na kraju iščupali dva bitna boda za biti na vrhu tablice – rekao je trener KK Cedevita Veljko Mršić.
Kod pobjednika je Ra’Shad James upisao 20 poena i šest skokova. Miro Bilan (13 skokova) i Scotty Hopson (3 skoka i 3 asistencije) zabili su po 15 poena, a goste je s 19 poena, četiri skoka i osam asistencija predvodio Jakov Vladović.

Foto: Press