fbpx

Dokumentarna serija: Ekspedicije Stevea Backshalla

Ekspedicije Stevea Backshalla

Hrvatska radiotelevizija (HRT) od subote, 15. siječnja 2022. godine na Drugom programu (HRT-HTV2) u terminu od 21.45 sati počinje s prikazivanjem dokumentarne serije Ekspedicije Stevea Backshalla.

Ekspedicije

Četverodijelna dokumentarna serija Stevea Backshalla daje nam pobliži uvid u događaje tijekom deset napetih ekspedicija Stevea Backshalla, prvih te vrste u svijetu.

Ekspedicije

Dosad nikad viđene snimke pružaju nam novu perspektivu tih epskih avantura u nepoznato, a zbivanja iza kulisa otkrivaju kako su te ekspedicije snimane i kako su stigle na naše male ekrane.

Ekspedicije u daleke krajeve jednako su čudesne kao što su i opasne; svaka sa sobom nosi određene izazove, no isto tako i svoje prijelomne trenutke. Pogledajmo pobliže ključne trenutke u kojima vas samo jedan pogrešan korak može dovesti u situaciju iz koje više nema povratka.

Prirodoslovac i istraživač Steve Backshall uvodi nas u tajne svijeta prirode. Svjedoci smo bliskih susreta, koji podjednako izazivaju divljenje i strahopoštovanje, s nekima od najznamenitijih divljih životinja na planetu.

Za uspjeh ekspedicija u najudaljenija mjesta na Zemlji presudne su odgovarajuće vještine i obuka. Upoznat ćemo stručnjake i ekipu iza kamere, važne kotačiće u velikoj mašineriji koja stoji iza ekspedicije, bez kojih uspjeh ne bi bio moguć.

Slanje ekspedicija na neistraženi teritorij zahtijeva složenu logistiku i pomno planiranje, no najvažniji su timski rad i ljubav prema istraživanju.

Foto: Press HRT