Nova telenovela: Dama pod velom
Piše: redakcija On 11 velj., 2016 At 10:49 AM | Categorized As Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Na malim ekranima…

Dama pod velomU petak 12. veljače na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT ‒ HTV 1) u 12,20 sati na rasporedu je nova telenovela Dama pod velom. Clara Grandi Fossà mlada je, otmjena žena slobodna i buntovna duha, koju su razdvojili od njezina brata blizanca i prisilili na unaprijed dogovoreni brak. Usprkos tomu, ona se zaljubljuje u svojega muža i bori se da pridobije njegovu ljubav, no postaje žrtvom zavjere svoje tete i rođaka koji su joj odlučili oteti nasljedstvo i uništiti brak izazivajući ljubomoru i insinuirajući na moguću nevjeru. U potrazi za istinom Clari se počinju priviđati stvari i naposljetku doživljava živčani slom.
Dama pod velomJednoga je dana netko pokuša ubiti ostavljajući je da se utopi u rijeci Adige. Clarino tijelo nikad nije pronađeno. Svi misle da je počinila samoubojstvo. Ali Clara je živa i vraća se svojoj obitelji, prerušena, lica skrivenoga ispod crnoga vela, u potrazi za istinom i sa željom da kazni krivce.
Serija Dama pod velom izvrsno oslikava život u sjevernoj Italiji krajem 19. stoljeća objedinjujući elemente melodrame i kriminalističkoga žanra.
Žena odjevena u crno, tamne kose zategnute u punđu, lica sakrivenoga iza vela promatra gospodina koji plače nad grobom svoje žene. Nikad nije vidjela nikoga da tako neutješno plače. No, je li njegova tuga iskrena? Je li doista volio svoju ženu ili je sve to samo varka? Plače li zato što žali za njom ili zato što se kaje? Prva joj je pomisao da mu potrči u zagrljaj, da mu kaže kako se njegova žena nije utopila u rijeci kao što svi misle, kako je bila nesretna, ali ga je voljela te da ga pita kako je njihova mala djevojčica, Aurora. No iznenadno sjećanje na udarac bičem preko lica prestraši je. Još uvijek osjeća pulsirajuću bol u rani. Još uvijek se sjeća ruku čovjeka koji ju je bacio u rijeku. Topota konjskih kopita. Huka rijeke. Guido, jesi li to bio ti? To je ono što ga žena u crnome, grofica Clara Grandi Fossà, želi pitati. Jesi li ti onaj koji me je gledao kako se utapam? No njezin je muž već isplakao sve suze i krenuo ka svojoj kočiji. Tko je Clara Grandi Fossà, žena u crnome za koju svi misle da se utopila u mračnim dubinama rijeke? Kakva je njezina priča?
Sadržaj prve epizode:
Claru, kći grofa Vittoria Grandija, podigli su seljaci s imanja San Leonardo, daleko od njezina oca, koji ne samo da je krivi za smrt svoje žene, već i ne želi imati nikakva posla s njom jer je žarko želio sina. Ipak, jednoga je dana Vittorio odluči povesti u Trento.
Našao joj je muža i želi unuka, nasljednika loze. Clara, daleko od svojega imanja i svega što joj je drago, nađe se zatočena u kući u kojoj njezina teta Adelaide i rođak Cornelio već kuju zavjeru protiv nje.
Uloge: Miriam Leone (Clara Grandi), Lino Guanciale (Guido Fossà), Jaime Olias (Matteo Staineri), Andrea Bosca (Cornelio Grandi), Lucrezia Lante della Rovere (Adelaide), Luciano Virgilio (Vittorio Grandi)
Scenaristi: Francesco Arlanch, Lucia Zei, Elena Bucaccio, Lea Tafuri
Direktor fotografije: Federico Schlatter
Montažeri: Alessio Doglione, Lorenzo Fanfani

Foto: Press

comment closed