fbpx

Na malim ekranima: Peta sezona serije Kuća od karata

HRT…

Novu sezonu svjetski popularne serije Kuća od karata gledatelji HRT-a pratit će ni mjesec dana otkako je postala dostupnom u SAD-u, a tijekom ljeta HRT premijerno prikazuje i nove sezone sjajnih televizijskih serija Igre moći i Dobra žena

Kuća od karataHrvatska radiotelevizija od petka 23. lipnja na Prvome programu Hrvatske televizije u udarnome terminu od 21.35 sati počinje prikazivati najnoviju, petu sezonu izvrsne američke političke serije Kuća od karata. Nova sezona na male ekrane putem Hrvatske radiotelevizije stiže u manje od mjesec dana nakon što je puštena na Netflixu 30. svibnja, odnosno nakon što je postala dostupnom u Sjedinjenim Američkim Državama i svijetu.
U novih trinaest nastavaka, koji će se prikazivati u tjednome ritmu od 23. lipnja do 15. rujna, demokrat Frank Underwood (Kevin Spacey), suočava se s protukandidatom, guvernerom savezne države New York i republikancem Willom Conwayem (Joel Kinnaman). Dvojica će se suparnika suočiti u napetoj kampanji punoj obrata, prljavih trikova i manipulacija ne prežući ni od čega kako bi se osvojila Bijela kuća, odnosno došlo na položaj američkoga predsjednika.
– Američki narod ne zna što je najbolje za njega, ja znam – riječi su kojima Frank Underwood najavljuje što možemo očekivati u petoj sezoni, a ostanak u Bijeloj kući osim političkih protivnika pokušavaju mu omesti i istraživački novinari koji se bave njegovim grijesima iz prošlosti. Petu sezonu tako obilježavaju nasilni iskazi moći, novi savezi, skandalozne izdaje i, kao i uvijek, žudnja za pobjedom pod svaku cijenu za kojom ne žudi nužno samo Frank Underwood.
Kuća od karataU prve smo četiri sezone pratili uspon Franka Underwooda od običnoga kongresnika, preko američkoga potpredsjednika do američkoga predsjednika, što je postao iznudivši ostavku prethodnoga predsjednika Garretha Walkera. Hoće li Frank, kao neizabrani predsjednik, uspjeti dobiti izbore i time izboriti pravi legitimitet u birača pratit ćemo tijekom ljeta u ovoj kultnoj seriji koju diljem svijeta uvelike prate i političari.
Osim Kuće od karata ljeto na Hrvatskoj radioteleviziji donosi i premijere novih sezona drugih prvorazrednih političkih serija poput Igara moći. Hrvatska radiotelevizija tako će od ponedjeljka 19. lipnja na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) od 18.05 početi s prikazivanjem druge sezone te popularne američke dramske serije. Téa Leoni glumi američku državnu tajnicu Elizabeth McCord, a posebna je novost druge sezone to što se u njoj pojavljuje i prava bivša američka državna tajnica Madeleine Albright.
Novostima tu nije kraj jer se na male ekrane tijekom ljetnih mjeseci vraća i popularna američka televizijska serija Dobra žena. Sedmu sezonu premijerno ćemo pratiti od 22. kolovoza na Prvome programu Hrvatske televizije.

Foto: Press