HRTi s novim sadržajima uskoro dostupan na svim uređajima!
Piše: redakcija On 23 pro., 2015 At 04:22 PM | Categorized As Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Zagreb…

Nova multimedijska usluga HRTi odsad je dostupna i na operativnim sustavima za uređaje iOS, a usto je znatno povećan i broj kvalitetnih sadržaja koje nudi svojim sve brojnijim korisnicima

HRTi– Zadovoljni smo što korisnici u sve većemu broju prepoznaju vrijednost naše nove usluge. Stoga im svakoga dana nastojimo omogućiti više novih sadržaja, od kojih su mnogi naše vlastite produkcije. U novoj ćemo godini nastojati proširiti programsku ponudu, stoga pozivam sve da se koriste našom novom uslugom – rekao je glavni urednik Novih medija HRT-a Igor Duić.
Nova besplatna multimedijska usluga HRTi, koju je Hrvatska radiotelevizija (HRT) pokrenula u listopadu, od ovoga je tjedna dostupna i onim korisnicima koji joj pristupaju putem mobilnih platforma koje se koriste operativnim sustavima iOS. HRTi će do kraja ovoga tjedna biti dostupan i putem aplikacije Windows Phone, a TV sadržaje putem usluge HRTi bit će moguće gledati i izvan granica Republike Hrvatske. HRT na taj način znatno povećava svoj doseg do ciljnih skupina u zemlji i inozemstvu. Osim širenja dostupnosti usluge HRTi, širi se i ponuda programskih sadržaja dostupnih putem nje.
Tako su samo na HRTiju dostupni i neki novi hrvatski filmovi, npr. ‘Sonja i bik‘, koji je je u Puli 2012. osvojio Zlatnu arenu za najbolji scenarij (Vlatka Vorkapić), Zlatnu arenu za najbolju kostimografiju (Slavica Šnur) i Zlatnu arenu za najbolju glazbu (Stanko Kovačić, Damir Martinović, Ivanka Mazurkijević). Također, dostupna je i ‘Alka‘, dokumentarno igrani film nastalo u kooprodukciji HRT-a i Viteškoga alkarskog društva u povodu 300. obljetnice pobjede nad Osmanlijama te ‘Duh u močvari‘, hrvatski film za djecu rađen prema istoimenoj knjizi dječjega pisca Ante Gardaša. Filmovi su dostupni u visokoj rezoluciji (HD). HRTi nudi i dokumentarne filmove o božićnim običajima – ‘Božić u Sopju’ i ‘Božić u slavonskoj ravnici’ te bogat zabavni program.
Posebna su zanimljivost 14 emisija ‘Svlačionice’ Roberta Knjaza, 18 epizoda humoristične serije ‘Glas naroda’ te ‘Jelovnici izgubljenoga vremena: Božić i Badnjak. Većina se ostalih emisija (informativne emisije, magazini, emisije iz kulture, znanosti, religije, dječje emisije, dokumentarni filmovi itd.) prikazanih na linearnim programima postavlja se u videoteku platforme HRTi, što ju čini dostupnom korisnicima na dulje razdoblje.
Uslugom HRTi, koja korisnicima usluga javnoga servisa omogućuje gledanje i slušanje uživo svih 12 programa Hrvatskoga radija (HRT – HR) i četiriju programa Hrvatske televizije (HRT – HTV) putem mobilnih platforma (mobitela, prijenosnoga računala, tableta itd.), od njezina se pokretanja u listopadu koristi već više od 40 000 korisnika.
Posebnost nove HRT-ove usluge jest u tome što se emitira internetski (nelinearno), odnosno Over-the-top (OTT), a riječ je o sustavu koji krajnjim korisnicima omogućuje pristup i konzumaciju audiovizualnoga sadržaja putem javne otvorene internetske infrastrukture.
Svi se zainteresirani korisnici uslugom HRTi mogu koristiti na platformama poput osobnih računala s operativnim sustavima Windows 7 i novijima te Mac OS X v.10.7. i novijima, uz korištenje standardnih internetskih preglednika. Za pristup putem računala nije potrebna aplikacija, nego se korisnici samo moraju registrirati putem HRT-ovih stranica hrt.hr.
Za korištenje uslugom na pametnim telefonima koji rade na operativnim sustavima Android i od kraja ovoga tjedna iOS i Windows Phone, potrebno je preuzeti aplikaciju za koju ćete naći poveznicu na HRT-ovoj stranici hrti.hr.

Foto: Press

comment closed