fbpx

Sutra počinje 21. Motovun film festival

Motovun…

Motovun film festival– Od sutra, 24. srpnja do subote 28. srpnja 2018. godine, svoja vrata otvara 21. Motovun film festival u kojem će filmofili i ostali zaljubljenici u umjetnost uživati u stotinu nezavisnih naslova, ali i izložbama, performansima, koncertima, nastupima DJ-eva te inom zabavnom sadržaju – poručuju organizatori.
Kao i cijeli festival, vrlo je raznolik i filmski program s nekoliko uzbudljivih hrvatskih premijera ostvarenja sa svih strana svijeta. Festival će u utorak, 24. srpnja, otvoriti Motovun film festivalpoljski film Napad panike, prvijenac Paweła Maślone koji istražuje dramatične trenutke u životima nekoliko pehista i nesretnika uz finu dozu zaigranosti i jedinstvenu kombinaciju tragičnog i komičnog.
U programu je i nekoliko filmova s vrlo aktualnim temama koje će predstaviti sami redatelji i redateljice. Ovogodišnji festival posvećen je i dvojici pritvorenih redatelja od strane ruskog režima – Rusu Kirilu Serebrenikovu i Ukrajincu Olegu Sencovu. U Motovunu nas očekuje i dugoočekivana premijera dokumentarnog filma Srbenka Nebojše Slijepčevića. Već ovjenčana važnom međunarodnom nagradom Doc Alliance, Srbenka prati stvaranje predstave Olivera Frljića o ratnom ubojstvu djevojčice Aleksandre Zec, a film će predstaviti ekipa filma.
– Otvoreni su svi putevi za Motovun. Potrebno je samo odabrati pravu opciju i uspeti se na Brdo filmova – pozivaju organizatori.

Foto: Press – Motovun film festival