San ljetne noći u Dubrovniku postao stvarnost!
By redakcija On 23 lip., 2014 At 08:28 PM | Categorized As Televizija, Zanimljivosti | With 0 Comments

Dubrovnik…

San ljetne noći– San je u ovom slučaju doista postao stvarnost. Prepun Lovrijenac i oduševeljena lica gledatelja dali su naslutiti da će u svojoj prvoj sezoni festival privući i više posjetitelja nego što smo očekivali. Glumci su zaista dali sve od sebe, a gosti su nasmijani do suza sretni odlazili kućama – rekla je producentica Jelena Maržić.
Poznati hrvatski i engleski glumci igraju jednu od najpoznatijih Shakespearovih komedija San ljetne noći, a premijernom izvedbom kazališnog spektakla na engleskom jeziku Dubrovnik se priključio brojnim svjetskim destinacijama u proslavi 450. obljetnice slavnog engleskog pisca. Već dva dana koliko se prikazuje ovo djelo nema slobodnih ulaznica, a odlična prodaja najavljuje vrhunsku debitantsku sezonu Midsummer Scene.
San ljetne noćiUprizorenje jedne od najljepših svjetskih komedija na prekrasnoj dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac predvodio je u glumačkoj i producentskoj ulozi Hrvat Filip Krenus koji se posljednjih godina etablirao kroz svoje kazalište u Londonu, a bio je prvi hrvatski glumac koji je zaigrao na pozornici Shakespeareovog kazališta Globe. U predstavi se odličnim umjetnikom pokazao i engleski glumac Dominik Golding poznat i po ulozi u hit tv serijalu Downton Abbey.
– Na kraju izvedbe svi smo plakali od sreće. Cijeli cast ima posebnu energiju i jednostavno na sceni se osjećaju kao da glume godinama zajedno. Taj se spoj prenio i u srca gledatelja koji su ostali oduševljeni – izjavio je režiser Gary Wright.
Shakespearovo djelo San ljetne noći izvodi se do 28. lipnja 2014. godine na jedinstvenoj ambijentalnoj pozornici – dubrovačkoj tvrđavi Lovrijenac i to na izvornom engleskom jeziku.

Foto: Press

comment closed