fbpx

Dokumentarno: Antarktika – jedna godina na ledu

Film…

HRT prikazuje dokumentarni film Antarktika – jedna godina na ledu

AntarktikaHrvatska radiotelevizija (HRT) u subotu, 20. travnja 2019. godine u terminu od 22.40 sati na svom će Drugom programu (HRT-HTV2) prikazati dokumentarni film Antarktika – jedna godina na ledu koji daje izvrstan vizualni prikaz o tome kako je živjeti na Antarktici jednu cijelu godinu.
Priča o Antarktici ispričana je s gledišta radnika koji ondje u najoštrijim uvjetima na planetu održavaju baze, uključujući i zimi tijekom izolacije od ostatka svijeta za vrijeme višemjesečnog mraka, na ovom najhladnijem mjestu na Zemlji.
AntarktikaEkipe koje snimaju dokumentarce Antarktiku obično posjećuju samo tijekom nekoliko kratkih ljetnih mjeseci. No, ovaj film objedinjuje snimke koje su brižno prikupljane više od 15 godina, uključujući i tijekom devet zima, u izolaciji od ostatka svijeta, u 24-satnom mraku i paralizirajućoj hladnoći koja bez prestanka traje mjesecima.
Prvi put imamo priliku biti dijelom pravog dugoročnog ljudskog iskustva, proživljavajući divna vizualna čuda i dirljivo emocionalno putovanje koje donosi godina na ledu.
Filmaš Anthony Powell snimke je ustupio brojnim filmovima i TV emisijama diljem svijeta. Uvrštene su i u BBC-jevu seriju “Frozen Planet”, koju je HTV prikazao prije nekoliko godina.
Ovo mu je prvi autorski dokumentarni film za kojeg je dobio i brojne nagrade, a među njima su i pobjednik po izboru velikog žirija za najbolji film Laughlin International Film Festivala, pobjednik po izboru publike za najbolji film Scottsdale International Film Festival, najbolja dokumentarna fotografija na New Zealand Film Awards, pobjednik za najbolju fotografija, Indie Fest, SAD i brojne druge.

Foto: Press