fbpx

Antonella Malis predstavila novu pjesmu Violina

Zagreb…

Antonella Malis

Antonella Malis– Osobno sam doživjela pjesmu kao izraz duboke ženstvenosti. Sva ta emotivna stanja senzualnosti i strasti života potaknula su moju kreativnost i senzibilitet u interpretaciji. Zaista je čarobno kada se spoje sve energije glazbenika i autorskog tima te nastane ovakva divna kreacija kao što je pjesma Violina. Presretna sam zbog svih nas – rekla je Antonella Malis.
Hrvatska operna diva Antonella Malis predstavila je novu pjesmu Violina i spot kojim nas uvodi u jedno savim novo glazbeno i životno putovanje. Glazbenica anđeoskog glasa stihove Violine po prvi je puta zapjevala u ispunjenoj Smaragdnoj dvorani hotela Esplanade, a prekrasna poezija Vesne Boinović Grubić pretočene u glazbu osvojila je srca prisutnih. U večeri poezije uživale su i operne dive Gertruda Munetić, Sandra Bagarić te Ana Rucner, Tončica Čeljuska, Borna Rajić, Sonja Šarunić, Marina Tomašević, Iris Androšević Pinjuh, ali i gospoda Ljudevit Grgurić Grga, Frano Matušić, dr. Damir Eljuga te brojni drugi uzvanici.
Antonella MalisNeobična skladba Violina početak je zaokreta Antonelle jednom novom repertoaru koji će koncertno izvoditi, a uključivat će uz arije iz opera i svjetske glazbene hitove, poput onih svjetske dive Sarah Brightman. Tekst Violine potpisuje Vesna Boinović Grubić, glazbu Emir Kulenović, aranžman Aleksandar Valenčić, a Antonellinu izvedbu upotpunjuju Emil Gabrić na violini te Josip Mimica na klarinetu.
Divna emotivna večer bila je ispunjena stihovima koji slave ljubav i život. Uvod je ovo u jedno novo stvaralaštvo Vesne Boinović Grubić čiji će se stihovi uz sam mjuzikl Mosta, naći i u zbirci poezije. Pjesma Violina, prva je pjesma iz zbirke pjesama kojom se autorica predstavlja javnosti na ovaj način, spajajući sva tri izražaja u jedno.
Antonella Malis– Riječ je o glazbi duše koja govori ne samo riječima već i melodjom, a vizualno nam prenosi najfiniju emociju kojom nas poziva na ljubav. Pjesma jeste ljubav i slavlje života… Nije od nota, od kapi je života… – izjavila je autorica teksta Violine Vesna Boinović Grubić.
Violina je dio i repertoara novog mjuzikla Most koji se trenutno priprema u Puli i Sarajevu. To glazbeno scensko djelo govori o zabranjenoj ljubavi mladih za vrijeme rata u Mostaru, a za libreto mjuzikla zaslužne su autorica megapopularne komedije Ja mahaluša Indira Kučuk Sorguč iz Sarajeva te Slavica Lončarić. Antonella Malis u mjuziklu će utjeloviti nadnaravno biće, anđela ljubavi koji cijelo vrijeme podsjeća na suštinu našeg postojanja prenoseći emociju ljubavi kao našeg istinskog pokretača dobroga i najjaču energiju. Antonella Malis svojim umjetničkim stvaranjima u posljednje vrijeme niže samo uspjehe, a ove godine planira publici u Zagrebu pripremiti i prvi solistički koncert raznolikog glazbenog repertoara.

Foto: Press
Video:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=mMMa4Sfnd3M[/embedyt]