fbpx

Na Bundeku održan noćni maraton Fly me to the moon

Zagreb…

Oko 2000 zaljubljenika u trčanje na popularnom noćnom maratonu Fly me to the moon usprkos najavljenim ekstremnim vremenskim uvjetima

Fly me to the moonZagrebački Bundek i savski nasip ove su subote ponovno okupili oko dvije tisuće zaljubljenika u trčanje koji su na noćnom maratonu uživali u druženju, zabavi i trčanju pod krilaticom ‘Fly me to the moon‘. Prvi put od kada se održava jedna od najomiljenijih zagrebačkih utrka, maratonce je na stazi u zadnjem dijelu utrke pratila i kiša. No, najavljena loša vremenska prognoza nije omela stotine i stotine trkače da taj najluđi noćni spektakl, kako ga nazivaju, dožive kao još jedno neponovljivo iskustvo. Pobjednici maratona bili su Ana Štefulj i Daniel Patašnik koji su oboje istrčali 42,195 kilometra u vremenu od 3 sata, 24 minute i 14 sekundi.
Među pobjednicima ostalih disciplina bilo je onih koji su redovito na postoljima, pa i onih koji se prijavljuju na utrku u zadnji čas, a među trkačima i nekih koji su istrčali više od 500 maratona. Posebno su se istaknuli trkači koji su ujedno i oboljeli od multiple skleroze, a pridružili su se utrci i primjerom pokazali da ni teške životne okolnosti ne trebaju biti prepreka za tjelesnu aktivnost i trčanje po nekoliko kilometara.
Fly me to the moon– Još jednom se zahvaljujemo svim trkačima koji su poklonili svoje kilometre i time osigurali donaciju od 50.000 kuna Savezu društava multiple skleroze. I ove smo godine zajedno pokazali da razumijemo potrebe osjetljivih pojedinaca u našoj zajednici i da smo spremni učiniti više kako bi njihov život bio što sličniji našem. Upravo iz tog razloga već četiri godine provodimo PoKRENI Fly me to the mooninicijativu koja obuhvaća sve koji žele učiniti neku promjenu kako za sebe tako i za druge, jer kao osiguravajuće društvo, na vrh ljestvice prioriteta stavljamo život i zdravlje te je naša odgovornost da svima pružimo potporu i motivaciju u ostvarenju pozitivnih promjena – rekao je Igor Pureta.
– Nakon dijagnosticirane multiple skleroze i početnog šoka vrlo brzo sam izašao iz potpune negative i shvatio da pozitivnim razmišljanjem i življenjem punim plućima mogu pobijediti tu bolest. Nakon dijagnoze pokušavam svaki trenutak provesti u prirodi trčeći ili planinareći. Otrčao sam nekoliko trka od pet kilometara, a PoKRENI inicijativa dala mi je dodatan poticaj da se ohrabrim i prvi put otrčim ‘desetku’. Predivno je što se toliko ljudi pokrenulo upravo za one koji to ne mogu, hvala od srca svima koji su sudjelovali u skupljanju kilometara i dali svoj doprinos za one koji se bore s multiplom sklerozom – rekao je Marko Kezerić u ime svih oboljelih od multiple skleroze prije no što je krenuo na trkačku dionicu od 10 kilometara.

Foto: Press – Dinko Bažulić