Čistoća iz Varaždina čuva i okoliš i životinje: Ljubav se ne kupuje
By redakcija On 27 ožu., 2019 At 10:40 AM | Categorized As Događanja, Kućni ljubimci, Ljubimci | With 0 Comments

Varaždin….

Kamioni tvrtke Čistoća d.o.o. oslikani plakatima koji pozivaju na udomljavanje kretat će se po Varaždinskoj županiji, poručuju Prijatelji životinja

Čistoća– Kampanji „Ljubav se ne kupuje” pridružila se tvrtka Čistoća d.o.o. – Varaždin koja je samoinicijativno predložila da se njezini kamioni oslikaju vizualima kampanje, što je iznimno hvalevrijedan primjer – poručuju Prijatelji životinja
Kampanja Ljubav se ne kupuje za cilj ima promociju udomljavanja životinja umjesto njihove kupnje. Mreža za zaštitu životinja, koja okuplja 50 hrvatskih udruga za zaštitu životinja, kampanjom želi potaknuti pražnjenje skloništa, ali i skrenuti pozornost na neprimjerenost i okrutnost trgovine životinjama jer životinje nisu igračke, već su to naši životni suputnici, članovi obitelji i dragocjeni prijatelji.
Čistoća– Zaprimili smo e-mail od varaždinske Čistoće, koji nas je ugodno iznenadio. Zamolili su nas da im pošaljemo pripreme za plakate kampanje ‘Ljubav se ne kupuje’ objašnjavajući kako su već nekoliko godina aktivni u zaštiti životinja i da žele konkretno pridonijeti – objašnjava Stela Cota, koordinatorica Mreže za zaštitu životinja koju vodi udruga Prijatelji životinja, i dodaje:
– Tek kasnije otkrili su nam da će naše simpatične njuške i plemenite poruke biti na njihovim kamionima koji će se kretati Varaždinskom županijom. Od srca im hvala!
Osim što su odlučili podržati ovu kampanju, djelatnici tvrtke Čistoća d.o.o. – Varaždin žive u skladu s idejom o suživotu sa životinjama, što se može vidjeti kroz njihov „sasvim običan dan na poslu” u kojemu ih dočekaju tri pseća i 20-ak mačjih prijatelja o kojima skrbe u krugu tvrtke.
– Briga o ozlijeđenim, bolesnim ili trudnim mačkama često postane opravdanje i razlog njihovim vlasnicima da ih prestanu nazivati svojim ljubimcima pa ih izbacuju iz domova ostavljajući ih na raznim mjestima na periferiji Varaždina. Neke mačke same pronađu put do naše tvrtke dok neke radnici pokupe na terenu u veoma lošem stanju. Nakon zdravstvenog tretmana, oporavka i sterilizacije pokušavamo im pronaći ”zauvijek dom”, dok ga neke od mačaka već imaju – kod nas. Izravnom promocijom slogana ‘Udomi, ne kupuj’ želimo pomoći napuštenim životinjama i pokazati da se svi zajedno trebamo uključiti kako bi sva skloništa bila prazna – rekla je Jelena Vadla, suradnik za zaštitu okoliša iz Čistoće.

Foto: Press

comment closed