Deseta sezona emisije urbane glazbe Garaža
By redakcija On 14 ožu., 2018 At 01:18 PM | Categorized As Događanja, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Zagreb…

Od nedjelje 18. ožujka na Hrvatskoj radioteleviziji deseta sezona emisije urbane glazbe Garaža

GaražaHrvatska radiotelevizija, na Drugome programu Hrvatske televizije od nedjelje 18. ožujka 2018. godine s početkom u 19.30 sati, počinje s prikazivanjem desete sezone emisije hrvatske urbane glazbe Garaža, a uigrani voditeljski dvojac, Iva Šulentić i Ivan Vukušić, u prvoj emisiji ugošćuje popularni glazbeni sastav Detour. Tijekom nove sezone u emisiji će gostovati i brojni drugi domaći glazbeni sastavi među kojima su Markiz, Mayales, My Buddy Moose, Jonathan, Buđenje, Antenat i drugi sjajni glazbenici koji obećavaju mnogo dobre zabave, a u okviru kratkih razgovora gledatelji Hrvatske radiotelevizije imat će prigodu doznati sve o njihovim budućim glazbenim projektima i planovima.
Detour, Garaža– Tijekom proteklih godina i više od tristo emisija u Garaži su predstavljeni brojni glazbeni pravci – od punka, retro-novoga romantizma, surf-rocka, etna, fusion-jazza, reggaea i duba, american-alter-rocka, bluesa, rocka do indie-popa i svih mogućih inačica na temu rocka. Priliku za gostovanje u emisiji imali su i pojedini sjajni hrvatski demo sastavi, a u novoj nam sezoni prvi stiže Detour, danas prepoznatljiv među poklonicima kvalitetnoga, suvremenoga, elektro-akustičnoga pop-zvuka, bržega i plesnijega ritma, začinjenoga povremeno drum’n’bassom, a u posljednje vrijeme i pokojim prizvukom countryja. U Garaži će nam izvesti Mjesec, Plešem sama, Srce veliko, Snijeg, Bez tebe i Zaljubila sam se – najavljuje urednica HRT-ove Garaže Snježana Nožinić.
Pjesme starijega datuma, poput Ljeto počinje, Mjesec, Gledano sa strane i Prijatelj, našle su se na njihova prva dva studijska albuma Detour i TV, a treći studijski album A što ak’ ja… pokazao se prijelomnim u dotadašnjemu djelovanju i promiče ih u glazbenu pop-atrakciju. Album nošen hit-pjesmama Srce veliko, Snijeg, Daleko i Plešem sama osigurao je Detouru najviša mjesta na ljestvicama u većini godišnjih izbora te Porina za najbolji pop-album u 2014. godini. Početkom 2016. vođa glazbenoga sastava Detour Nenad Borgudan potpisuje možda najuspješniji uradak u svojemu autorskom djelovanju, pjesmu Zaljubila sam se, kojom se predstavila i nova vokalistica Gina Damjanović, koja je zamijenila Maju Posavec, a Detour s nagradom za sastav godine u 2016. i rasprodanim zagrebačkim koncertom potom slavi desetu obljetnicu rada.
Promocija albuma DETOUR 10 ponudila je i novo čitanje njihovih poznatih pjesama snimljenih u osvježenim i promijenjenim aranžmanima. Porin 2017. godine osvajaju u kategorijama Pjesma godine za Zaljubila sam se i Najbolja izvedba skupine s vokalom. Detour je ove godine za pjesmu Biram na Porinu nominiran u trima kategorijama: Pjesma godine, Najbolja izvedba skupine s vokalom i Najbolji videobroj, a u pripremi je i njihov četvrti studijski album.
Voditelji emisije Garaža su Iva Šulentić i Ivan Vukušić, producent je Neven Domljan, majstorica rasvjete Ana Matičević, glazbena producentica Margareta Mihalić, kostimografkinja Nataša Svekler, tajnica redatelja Svjetlana Zubčić, asistent redatelja Matko Švarc, redatelj je Danko Volarić, a urednica Snježana Nožinić.

Foto: Press – Božidar Prezelj

comment closed