fbpx

Dinamo: Uhićen je prevarant, pozivamo građane koji su njegove žrtve da se jave nadležnoj policijskoj upravi

Priopćenje…

Osoba je osmislila lažnu internetsku stranicu s koje je, u ime GNK DINAMO, komunicirao s kupcima ‘dionica’ obećavajući im deseterostruki profit. Kao garanciju isplate ovjeravao bi izjavu kod javnog bilježnika. U nekoliko navrata je kupcima isplaćivao manje novčane iznose, sve na ime ostvarene ‘dividende, ističu u priopćenju

DinamoGNK Dinamo objavio je priopćenje u kojem upozorava građane na hrvatskog državljanina (42), koji se služio se lažnim prikazivanjem činjenica te tako doveo u zabludu veći broj osoba, koje su mu na raspolaganje stavile veliki novčani iznos. Klub u priopćenju ističe da je uprava GNK Dinamo pismeno obavijestila PU Zagrebačku te je pokrenuto kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo uhićenjem prevaranta. Priopćenje prenosimo u cijelosti.
– Ovim putem obavještavamo javnost o prijavi koju je GNK Dinamo podnio protiv 42-godišnjeg hrvatskog državljanina zbog osmišljavanja načina prijevarne prodaje ‘dionica’ GNK Dinamo. Naime, vodeći se javno prezentiranim namjerama uprave GNK Dinamo da provede privatizaciju kluba, 42-godišnjak je služeći se lažnim prikazivanjem činjenica doveo u zabludu veći broj osoba (konačan broj još nije utvrđen) koje su mu na raspolaganje stavile veliki novčani iznos. Smatramo da ne treba posebno naglašavati činjenicu da privatizacijski postupak nije pokrenut na način da bi ikakve legalne dionice GNK Dinamo bile na tržištu. Kako bi prevara bila sofisticiranija, osoba je osmislila lažnu internetsku stranicu s koje je, u ime GNK DINAMO, komunicirao s kupcima ‘dionica’ obećavajući im deseterostruki profit. Kao garanciju isplate ovjeravao bi izjavu kod javnog bilježnika u kojoj bi naveo garanciju zarade i povrata novca u slučaju da se to ne dogodi. U nekoliko navrata je kupcima isplaćivao manje novčane iznose, sve na ime ostvarene ‘dividende’ – navodi GNK Dinamo u svom priopćenju.
– Odmah po saznanju ovih informacija, uprava GNK Dinamo pismeno je obavijestila PU Zagrebačku te je pokrenuto kriminalističko istraživanje koje je rezultiralo uhićenjem prevaranta te njegovim privođenjem u istražni zatvor. GNK Dinamo i ovim putem poziva građane koji su žrtve ovog kaznenog djela da se jave nadležnoj policijskoj upravi radi nastavka kaznenog progona protiv osumnjičenog prevaranta – naglasili su u priopćenju.

Foto: Press