fbpx

Održan 9. memorijalni turnir u Poreču!

U čast Davidu Šainu…

Memorijalni turnir– Jako sam zadovoljan rezultatima i organizacijom. Na turniru je bilo 170 natjecatelja, a naš klub King Poreč osvojio je 3 zlata ( Ognjen Topalović, David Matošević i Amel Dizdarević) i 2 bronce, što znači od pet naših natjecatelja osvojili smo pet medalja, a to je više nego pohvalno. Nadam se da će se nastaviti taj kontinuitet i sljedeće godine i da ta jubilarna deseta godišnjica bude  nešto posebno. Planiram dovesti organizaciju na puno stepenica više, tako da je moguć i nastup Igora Jurkovića iduće godine – rekao je za portal Scena.hr diplomirni kineziolog i voditelj kluba Leonardo Komšić.
Ovu subotu u dvorana ‘Veli Jože’ u Poreču je održan 9. memorijalni turnir u čast šampionu Davidu Šainu. Pitt Bull Split proglašen je kao najbolji klub u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Turnir je ove godine ugostio seniorsko i juniorsko prvenstvo Hrvatske u low kick disciplini i kao takav donio puno razloga za slavlje domaćim borcima, koji su i briljirali u centralnom dijelu manifestacije, kad je na rasporedu bilo šest finalnih borbi.
Mladen KranjčecNa turniru u Poreču nastupili su i borci iz  kluba OFC-a.
– OFC je učestvovao na prvenstvu Hrvatske u Low Kicku s juniorima Filipim Rimcem do 75 kg i u jakoj konkurenciji nakon četiri meča okitio se srebrnom medaljom. Lovro Brčić do 86 kg nakon dvije borbe srebrnom medaljom. Jako sam zadovoljan s dva predstavnika i dvije srebrne medalje, pogotovo s Filipom jer je nakon četiri teška meča osvojio srebro. Mogu reći da je organizacija bila odlična, vidi se da rad klubova što je više nego odlično za kick boxing – rekao je Mladen Kranjčec.
– Kickbox kao i do sada pokazao se kao odlična organizacija finalne završne večernje borbe koju možete pogledati na Fight Channel u sklopu suradnje kickbox saveza i Orsata Zovka. Ovo nam je bilo iznimno važno jer su svi naši borci dobri i zaslužuju medijski prostor. Po prvi Memorijalni turnirputa na zahtjev saveza borci su bili podvrgnuti doping testovima, koji će biti poznati za deset do petnaest dana. Iznimno sam zadovoljan članovima svog kluba Svet Duh Osijek jer smo ostvarili savršen rezultat. Od deset natjecatelja uzeli smo osam medalja (tri zlata). Izdvojio bih Katarinu Benčinu koja je nastupila u kategoriji seniorki do 56 kg i nakon odlične dvije borbe i dvije pobjede osigurala si je nastup na europskom kickboxingu na jesen u Španjolskoj. Ivana Zidar koji je potvrdio svoj prošlogodišnji naslov do 63,5 kg, dok je Luka Jurić nakon dvije borbe u finalnoj borbi u poprilično izjednačenom meču izgubio od viceprvaka europe Ognjena Topolovića iz Kinga Poreč – rekao je predsjednik Kicxboxing saveza Hrvatske Tomislav Bilanđić.

Foto: Press