HSGN: Lažno prikupljanje donacija u predbožićno vrijeme

Zagreb…

Hrvatski savez gluhih i nagluhih poslao je priopćenje za medije Lažno prikupljanje donacija u predbožićno vrijeme koje prenosimo u cijelosti

donacijaPo gradskim trgovima i ulicama diljem Republike Hrvatske, a posebice sada u predbožićno vrijeme, susreću se osobe koje se lažno predstavljaju kao gluhe osobe. Te osobe nude građanima potpisnu listu i traže ih donacije.
Želimo istaknuti da to NISU gluhe osobe, LAŽNO se predstavljaju te iskorištavaju osjetljivost građana na osobe s invaliditetom. Ne prikupljaju donacije za gluhe osobe te na taj način stvaraju pogrešnu sliku o gluhima i narušavaju ugled stogodišnje organizacije osoba s invaliditetom kao što je Hrvatski savez gluhih i nagluhih.
Uzastopno zaprimamo zabrinute pozive građana koji su zbunjeni zbog našeg navodnog prikupljanja donacija. Ovim putem želimo naglasiti kako Hrvatski savez gluhih i nagluhih ne prikuplja donacije na spomenuti način.
Mole se građani da ne nasjedaju na ovu prevaru, ne potpisuju, ne daju svoji OIB i ne daju novac spomenutim osobama.
Ovim putem željeli bismo Vas zamoliti za pomoć pri osvješćivanju građana o neprimjerenim akcijama u našim gradovima kako bismo takvoj zloupotrebi statusa osoba s invaliditetom stali na kraj, piše u priopćenju za medije kojeg potpisuje Jadranka Krstić, predsjednica HSGN.

Foto: Press