German Lied oduševio publiku na koncertu u Dvoru
By redakcija On 4 srp., 2018 At 02:44 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Dubrovnik…

German LiedSinoć je u sklopu Međunarodnog festivala opernih arija ‘Tino Pattiera‘ održan koncert pod nazivom ‘German Lied’. Nastupili su sopranistica Nikolina Pinko, grčki bariton Dimitris Tiliakos te dubrovački glazbenici Toni Kursar i Stefani Grbić. Publika Kneževa dvora imala je priliku čuti djela Franza Schuberta, Richarda Wagnera i Franza Straussa.
Međunarodni festival opernih arija ‘Tino Pattiera’ koji organizira Dubrovački simfonijski orkestar, započeo je koncertom ‘Mozart Gala’ u subotu u atriju Kneževa dvora, a nastavio se koncertom ‘Guardi le stelle’ u Dubrovačkim vrtovima sunca. Sinoć je održan i treći koncert, odnosno recital, koji je bio posvećen njemačkom liedu.
German LiedSopranistica Nikolina Pinko i grčki bariton Dimitris Tiliakos u društvu dubrovačkih glazbenika Tonija Kursara i pijanistice Stefani Grbić izveli su djela najvećeg majstora njemačke solo pjesme – Franza Schuberta („Auf dem Strom“ i „Lieder“). Sopranistica Nikolina Pinko izvela je i Wagnerov „Wesendoncklieder“, a publika je imala priliku čuti i Nocturno za hornu i klavir Franza Straussa u izvedbi Dubrovčana Tonija Kursara i Stefani Grbić.
Oduševljena publika velikim je pljeskom nagradila izvođače i izmamila glazbeni dodatak: slavnu Schubertovu Serenadu iz ciklusa Labuđi pjev, koju je izvelo četvoro solista.
Velika završnica festivala održat će se u petak, 6. srpnja kada će publika imati priliku čuti neke od najpoznatijih opernih arija Mozarta, Verdija, Bizeta, Rossinija, Tijardovića, Puccinija i Wagnera, a koncert nosi naziv ‘La ci darem la mano’ – opera gala!

Foto: Press

comment closed