fbpx

Hakl: GNK Dinamo i tražitelji međunarodne zaštite

Zagreb…

Nogometni hakl: GNK Dinamo i Hrvatskog Crvenog križa

GNK DinamoKrajem travnja na stadionu Maksimir održano je zanimljivo nogometno druženje u sklopu pokretanja suradnje GNK Dinamo i Hrvatskog Crvenog križa. Kao dio višegodišnjeg programa kluba za suzbijanje rasizma i diskriminacije naziva ‘Jednakost = Jedini izbor’, Dinamo je na Maksimiru ugostio tražitelje međunarodne zaštite i djelatnike Hrvatskog Crvenog križa. Ciljevi projekta su međusobno pomaganje te promocija jednakosti, tolerancije i različitosti.
GNK DinamoU ime kluba događanju su prisustvovali igrači prve momčadi GNK Dinamo Kevin Theophile-Catherine i Komnen Andrić te mladi igrači iz B ekipe Jakov Gogić, Kim Gyuhyeong i Matias Carracedo, dok je gostujuću delegaciju predstavljao dio amaterske nogometne momčadi tražitelja međunarodne zaštite Red Cross All Stars te ekipa djelatnika i volontera Hrvatskog Crvenog križa.
U crvenim dresovima tako su se natjecali talentirani mladići Bashar iz Sirije (22), Ali Zaman i Seyed Omir iz Irana (19, 33), Samih iz Afganistana (21), Kasim iz Turske (28) i Ahigbe iz Nigerije (32) – ekipa koja inače (uz još nekoliko suigrača) redovito nastupa na nogometnim turnirima, a od kojih je javnosti najpoznatiji njihov nastup na Kutiji šibica.
Program je vodio trener nogometne škole GNK Dinamo Antonio Šišić koji je na početku odradio kratko zagrijavanje za igrače, a zatim aktivirao ekipe na terenu. Momčadi su prvo odigrale igru poznatu kao ‘tic tac toe’, koju često igraju i prvotimci Dinama na treningu, a zatim je uslijedio nogometni hakl 3 na 3 na umjetnoj travi. Veselja i zabave nije nedostajalo, kao niti brojnih odličnih nogometnih poteza. Hakl nije bio natjecateljskog karaktera, već je poslužio kao poligon za druženje, sportsku aktivaciju i fair play.
GNK Dinamo je delegaciji HCK-a predao na poklon nogometnu loptu Dinama s potpisom igrača prve momčadi, kao i prigodne suvenire za sudionike i djecu tražitelje međunarodne zaštite koja su također bila na druženju, dok je u planu nastavak suradnje kroz razne zanimljive aktivnosti.

Foto: Press – GNK Dinamo/Igor Kralj/PIXSELL