Hrvatski velikani: Josip Jelačić, Nikole Š. Zrinski, Nikola Tesla…

Zagreb…

Uoči prikazivanja na HRT-u održana premijera dokumentarne serije Hrvatski velikani Roberta Knjaza

Hrvatski velikani, Robert Knjaz– Saznat ćemo potankosti o privatnome životu bana Jelačića jer su se i kroz njegov život, osim vojnih uspjeha o kojima se dosta toga zna, provlačile ljubavi, tuge, boli, strasti i sve one stvari koje se događaju i običnome čovjeku. Naime, nebrojeno sam puta prošao kraj spomenika bana Jelačića, a nisam znao da je imao tragičan život ili da je, primjerice, nosio perike. Sve ćemo te velikane pokušati prikazati kao žive ljude, ali u malo zabavnijemu tonu, naravno poštujući povijesne činjenice – kaže autor serije Robert Knjaz te dodaje kako je to serija o velikim ljudima koji su prije svega ipak samo ljudi.
Hrvatski velikaniUoči skorašnjega početka emitiranja nove povijesno-dokumentarno-zabavne serije Hrvatski velikani autora Roberta Knjaza na Hrvatskoj radioteleviziji, u dvorani Müller zagrebačkoga kina Europa održana je projekcija za novinare prvoga nastavka o banu Josipu Jelačiću. Serija Hrvatski velikani sastoji se od osam nastavaka u trajanju od 55 minuta u kojima će se predstaviti važnije hrvatske povijesne osobe poput bana Josipa Jelačića, Nikole Šubića Zrinskoga, Stjepana Radića, Nikole Tesle, Fausta Vrančića, Marina Držića, Ivana Mažuranića i Ivane Brlić Mažuranić te Vatroslava Lisinskoga i Ivana Zajca.
Hrvatski velikani, Josip JelačićGledatelji će u seriji dokumentarnih filmova saznati neke nove i možda manje poznate činjenice o našim velikanima. Primjerice, u nastavku o banu Jelačiću pratit ćemo njegov život od rođenja do smrti.
Prvi nastavak posvećen banu Josipu Jelačiću gledatelji će imati prigodu pogledati u utorak 17. siječnja 2017. na Prvome programu Hrvatske televizije s početkom u 20.00 sati te s pomoću multimedijske usluge HRTi. Redatelj je, scenarist i voditelj Hrvatskih velikana Robert Knjaz, a za Hrvatsku radioteleviziju seriju ostvaruje produkcijska kuća Sirovina i sinovi d.o.o.

Foto: Press -Krasnodar Peršun za HRT