fbpx

Kultna predstava Tri zime gostuje u bečkom Volkstheateru

Gostovanje…

U čuvenom bečkom Volkstheateru HNK Zagreb gostuje s predstavom Tri zime Tene Štivičić

Tri zimeU okviru kulturne godine Austrija – Hrvatska, te u sklopu Kroatische November, a uz podršku Federalnoga ministarstva za Europu, integracije i vanjske poslove, te veleposlanstva Republike Hrvatske u Beču, Drama Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu gostuje danas, u nedjelju 26. studenoga 2017. godine, u čuvenome bečkome Volkstheateru s predstavom Tri zime Tene Štivičić u režiji Ivice Buljana.
Tri zimePredstava Tri zime je dosad izvedena već pedeset puta, a uspješno je gostovala u Mariboru, Ljubljani, Puli, Slavonskom Brodu, Brijunima, Rijeci, Beogradu i Podgorici. U Tel Avivu je prikazana na 9. Međunarodnom kazališnom festivalu Hanoch Levin. U Sarajevu na Internacionalnom teatarskom festivalu MES je osvojila nagradu žirija za najbolju predstavu, a na 27. Marulićevim danima u Splitu Nagradu za suvremeni dramski tekst i Nagradu publike za najbolju predstavu festivala. Prikazana je i na 62. Sterijinom pozorju u Novom Sadu gdje je ispraćena dugotrajnim ovacijama. Tri zime izvedene su s velikim uspjehom i na Dubrovačkim ljetnim igrama. Za glumačke kreacije nagrađeni su Nina Violić (nagrada Tito Strozzi), Dragan Despot (nagrada Mila Dimitrijević), Jadranka Đokić (Marulićevi dani), Luca Anić (Nagrada hrvatskoga glumišta i Marulićevi dani).
U drami koja prati sudbine četiri naraštaja žena povezanih jednom kućom, autorica kao ishodište uzima priču iz vlastite obitelji, prateći životne etape svojih junaka u različitim društvenim i političkim promjenama, kroz ratove i nepostojani mir. Ono što preživi je vjera u život i neiscrpna snaga za nove početke.
Glumački ansambl predstave čine Alma Prica, Ksenija Marinković, Dragan Despot, Jadranka Đokić, Luca Anić, Barbara Vicković, Mislav Čavajda, Bojan Navojec, Nina Violić, Franjo Kuhar, Siniša Popović, Mada Peršić, Silvio Vovk i Slavko Juraga.

Foto: Press