fbpx

Glazbena zvijezda Julian Rachlin stiže na Zagreb Classic

Festival…

Na festival Zagreb Classic stiže ‘violinist sa srcem virtuoza i pojavom šampiona’ (LA Times) – Julian Rachlin

Julian RachlinNakon niza svjetskih glazbenih zvijezda koje su u protekle dvije godine prošle Trgom kralja Tomislava, i treće izdanje festivala Zagreb Classic ponovno ugošćuje najveća imena klasične glazbe! Ove nedjelje, 8. srpnja 2018. godine s početkom u 21.00 sat na jednoj od najljepših otvorenih pozornica Zagreba gostuje jedna od najvećih zvijezda klasične glazbe – Julian Rachlin.
Orkestar Zagrebačke filharmonije predvodit će ugledni talijanski maestro Pier Carlo Orizio, a zvjezdano popularni glazbenik predstavit će se u dvije velike klasično-glazbene uspješnice: Koncertu za violinu i orkestar u G-duru, W. A. Mozarta te skladbi Liebesleid Fritza Kreislera. Zagrebačka filharmonija otvorit će atraktivni program hrvatskom simfonijskom uspješnicom, Simfonijskim kolom Jakova Gotovca, a izvest će još dva dobro poznata orkestralna hita – Vltavu Bedřicha Smetane te Polovjecke plesove Aleksandra Borodina.
– Stoga, uzmite svoje dekice, pozovite najbolje prijatelje i ne propustite Juliana Rachlina uz Zagrebačku filharmoniju u jednome od vrhunaca ovogodišnjeg festivala. Vidimo se ove nedjelje, 8.7. na festivalu Zagreb Classic – Gdje uživamo u glazbi na travi! Ulaz na koncert je kao i u slučaju svih ostalih programa festivala Zagreb Classic – slobodan! – poručuju organizatori.

Program:
NEDJELJA, 8. srpnja 2018. godine u 21.00 sat
Trg kralja Tomislava
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA
PIER CARLO ORIZIO, dirigent
JULIAN RACHLIN, violina
Jakov Gotovac: Simfonijsko kolo, op. 12
Wolfgang Amadeus Mozart: Koncert za violinu i orkestar br.3 u G-duru, KV 216
Bedřich Smetana: Vltava, simfonijska pjesma
Fritz Kreisler: Liebesleid
Aleksandar Borodin: Polovjecki plesovi iz opere Knez Igor

Foto: Press