fbpx

Koncert To je moja zemlja u čast velikanima hrvatske glazbe

Split…

To je moja zemlja– Odabrati najljepše hrvatske pjesme koje su označile živote mnogim generacijama, a zaobići ovih 6 velikana hrvatske glazbe naprosto bi bilo nemoguće. Stoga nam je velika čast što 9. lipnja na Poljudu možemo prisjetiti se onih bez kojih hrvatska glazbena povijest kakvu poznajemo nipošto ne bi bila ista. Uz njihove najljepše pjesme sačuvat ćemo sjećanje na Arsena Dedića, Vicu Vukova, Tomislava Ivčića, Vinka Cocu, Dina Dvornika i Olivera Dragojevića – rekli su nam organizatori.
Organizatori s ponosom ističu i kako će uz glazbu i riječi najljepših pjesama hrvatske glazbe priču zaokružiti predivne fotografije našeg proslavljenog fotografa Ive Pervana. Ivo Pervan posljednjih 26 godina svojim slikama predstavlja Hrvatsku na najljepši način prisustvujući svim svjetskim izložbama, sajmovima, kroz turističke spotove i brošure. Njegov rad nije slučajno odabran jer svatko tko je vidio njegove fotografije zna kako baš one donose u fokus sve ono najljepše iz naše zemlje.
Sam fotograf Ivo Pervan kazao je:
– Veliko mi je priznanje što još od 1994. godine upravo mojim fotografijama se promovira u svijetu naša Hrvatska. Projekt na kojem trenutno radim prikazuje izuzev neupitnih prirodnih ljepota i svu tradiciju svih dijelova Hrvatske kako bi ju fotografijom sačuvali od zaborava. A u tom segmentu imamo i te kako što za pokazati i podičiti se. Upravo na ovom koncertu bit će po prvi puta objavljene te fotografije. Iako sam često dolazio u kontakt s ljudima iz glazbenog svijeta i surađivao s njima na raznim projektima za mene uvijek onaj najposebniji, ona istinska legenda u svakom smislu te riječi, bio je i ostat će Oliver Dragojević. Dugi niz godina pričali smo o jednoj posebnoj vrsti vizualnog doživljaja njegovih koncerata i pripremali suradnju. Ta ideja konačno je sazrela i trebala biti realizirana na njegovom nikad održanom koncertu u splitskoj Areni. Na žalost njegov prerani odlazak sve je promijenio, ali upravo zato za ovaj Poljudski koncert pripremam nešto posebno što će biti moj oproštaj od Olivera.
Da bi Pervanovu fotografsku priču ispričali na najbolji mogući način angažiran je vrhunski tim za video produkciju tvrtke 3D MOT koji vodi Matko Peko.
Podsjećamo, na koncertu će nastupiti ponajveća imena domaće glazbe – Dražen Zečić, Prljavo kazalište (Mladen Bodalec), Tony Cetinski, Dubrovački trubaduri (Luciano Lući Capurso), Meri Cetinić i klapa Lučica, Novi Fosili (Rajko Dujmić), Mladen Grdović, Milo Hrnić, Matko Jelavić, Tereza Kesovija, Stijepo Gleđ Markos, Đani Maršan, Klapa Maslina, Zlatko Pejaković, M.P. Thompson, Krunoslav Kićo Slabinac, Miroslav Škoro, Ranko Boban, Jasna Zlokić i zbor “Splitski liječnici pjevači”.
Pozivamo sve ljubitelje glazbe da nam se u nedjelju 09. lipnja pridruže na splitskom Poljudu i uživaju u spektakularnoj koncertnoj večeri.

Foto: Press