fbpx

Obnova opere ‘La Traviata’ s novim solističkim zvijezdama!

HNK Ivana pl. Zajca…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

La TraviataObnovom jednog od najizvođenijeg djela u svijetu opere, mladi solisti Opere Slovenskog narodnog gledališča Urška Arlič Gololičič kao tragična heroina Violetta Valery i Aljaž Farasin kao Alfredo Germont uz međunarodno poznatog maestra Tibora Bogányija, unose novu osjećajnost u ‘staru’ Traviatu. Svečana obnova održat će se u ponedjeljak, 20. travnja 2015. godine s početkom u 19,30 sati na sceni HNK Ivana pl. Zajca Rijeka.
Marin Blažević, ravnatelj Opere HNK Ivana pl. Zajca istaknuo je kako je predstava ‘La Traviata‘ u režiji Janusza Kice iz 2009. godine obnovljena i vraćena na repertoar upravo stoga jer je režijski jedna od najzanimljivijih, a u novoj obnovi prenijet će energiju i ispričati ljubavnu priču koja će zbog melodioznosti i mladosti protagonista, svojom uvjerljivošću i ljepotom publiku dovesti do suza.
Maestro Tibor Bogányi, šef- dirigent Panonskog filharmonijskog orkestra iz Pečuha i gost brojnih europskih i svjetskih pozornica, napomenuo je kako mu je ovo prvi operni angažman u Hrvatskoj te da mu je veliko zadovoljstvo gostovati u riječkom kazalištu, a smatra da će Rijeka uskoro postati važno operno središte ne samo u Hrvatskoj već i u Europi. Također je rekao kako je glazba jezik koji je razumljiv i pripada svima te je njena energija snažno prisutna na pozornici tijekom proba te da je to vjerojatno jedan od razloga što se od samog početka rada osjećao kao da s orestrom i solistima radi već godinama.
Zvijezde opere Urška Arlič Gololičič i Aljaž Farasin oduševljeni su riječkim kazalištem i međusobnom energijom članova ansambla i orkestra.
Operni prvak Robert Kolar ulogom Giorgia Germonta se nakon tri godine, u statusu prvaka,  vratio u ansambl riječke Opere u kojem sada , kako je rekao, vlada nova, pozitivna i kreativna energija.
U ostalim ulogama pojavljuju se Ivanica Vunić, Ana Majdak u alternaiji s Katarinom Toplek, Aljaž Farasin, Marko Fortunato, Saša Matovina, Dario Bercich, Siniša Štork, Davor Lešić, Darko Matijašević i Siniša Oreščanin.
Kostimografkinja ove opere je Irena Sušac, scenograf Marko Japelj, oblikovatelj svjetla Zoran Mihanović, koncertni majstor Romeo Drucker, a zbor je uvježbao Igor Vlajnić.
Marin Blažević ujedno je i najavio Međunarodno natjecanje mladih opernih pjevača ‘Zinka Milanov‘ koje će se održati u sklopu Riječkih ljetnih noći, a prijave su otvorene do 15. lipnja 2015.

Foto: Press