Monodrama Mistero buffo u petak na Bokaru
By redakcija On 24 srp., 2019 At 01:13 PM | Categorized As Događanja, LifeStyle, Tech | With 0 Comments

Dubrovnik…

Mistero buffo na programu 70. Dubrovačkih ljetnih igara

Mistero buffoHvaljena monodrama Mistero buffo prema djelu velikog talijanskog pisca i glumca, nobelovca Daria Foa, u izvedbi Dražena Šivaka i režiji Lee Delong na programu je 70. Dubrovačkih ljetnih igara u petak, 26. srpnja na tvrđavi Bokar u 21.30 sati.
Kao kombinacija humora i tragedije, djelo predstavlja veliki izazov za glumce, a iako je nastalo 1969. godine i danas je vrlo aktualno. Kazalište Grupa u koprodukciji s Triko cirkus teatrom, premijerno je predstavilo ovu monodramu u siječnju ove godine u Zagrebačkom plesnom centru. Kritike su predstavu odmah svrstale u vrh glumačke ponude u Hrvatskoj, a kombinacija oštroumnosti, brzine, duhovitosti i vještine, poslastica su za publiku.
Veliki glumac i pisac, dobitnik Nobelove nagrade za književnost 1997., Dario Fo, bio je vrstan poznavatelj glumačke povijesti, pogotovo tradicije putujućih glumaca. Za ovo, njegovo najpoznatije djelo, prikupio je i obogatio tekstove iz vremena srednjeg vijeka, tzv. misterije koji su za teme imali biblijske motive, a koje su putujući glumci prerađivali i stvarali komične obrate. U 65 minuta trajanja monodrame, festivalska će publika vidjeti Dražena Šivaka kao glumca bez mane koji u stalnom kontaktu s publikom na savršen način iskorištava sve svoje umjetničke alate. Bojan Munjin za Novosti je napisao kako su se u ovoj predstavi ‘susrele sudbine troje ljudi: jednog genijalnog i angažiranog pisca, jedne strpljive i promišljene redateljice i jednog suptilnog i posvećenog glumca’.

Foto: Press

comment closed