HNS, Zlatko Dalić i Svjetska organizacija Roma obilježili Svjetski dan Roma
By redakcija On 10 tra., 2019 At 12:10 PM | Categorized As Događanja, Sport, Sportske minute | With 0 Comments

Hrvatska…

U sesvetskom sportskom centru Sava HNS u suradnji je sa Svjetskom organizacijom Roma tradicionalno obilježio Svjetski dan Roma

Svjetski dan Roma– Svjetska organizacija Roma dugogodišnji je suradnik Hrvatskog nogometnog saveza na području dostupnosti nogometa za nacionalne manjine, a 5. i 6. travnja HNS i SOR zajedno su obilježili Svjetski dan Roma – poručuju na stranicama HNS-a.
Događanja su započela 5. travnja u sportskom centru Sava u Sesvetama, gdje su održane sportske aktivnosti za djecu pripadnike romske populacije te nogometno natjecanje na kojem su sudjelovale romska reprezentacija, reprezentacija azilanata, reprezentacija beskućnika, momčad Športske udruge socijalne skrbi, reprezentacija MUP-a, novinarska hrvatska reprezentacija te reprezentacija gluhonijemih. Ispred HNS-a prisutni su bili viši savjetnik predsjednika Zorislav Srebrić, Stjepan Merkaš, Ivan Košutić te grassroots manager Antonio Grahovac.
Svjetski dan RomaU subotu, 6. travnja, održana je 4. Europska konferencija nacionalnih manjina “Ne mržnji, nasilju i rasizmu na sportskim terenima, u školama i društvu”, na kojoj su sudjelovali predstavnici romskih nogometnih organizacija iz cijele regije te koja je poslužila za razmjenu iskustava na temu korištenja nogometa u borbi protiv diskriminacije i rasizma. Konferenciju je također posjetio i izbornik hrvatske A reprezentacije Zlatko Dalić, koji je izrazio potporu radu Svjetske organizacije Roma. Predsjednik SOR-a Toti Dedić hrvatskom je izborniku dodijelio nagradu za promicanje ravnopravnosti i tolerancije. Na konferenciji su također bili prisutni i predstavnici medijskog odjela HNS-a Tomislav Pacak te Nika Bahtijarević, a Pacaku je Svjetska organizacija dodijelila priznanje za dugogodišnju suradnju.
Svjetski dan Roma obilježen je i na utakmicama Hrvatski Telekom Prve lige.

Foto: Press/HNS-Dražen Patarčić

comment closed