fbpx

Završen natječaj za Doru 2019. – izbor za pjesmu Eurovizije

Zagreb…

Jacques Houdek, Ursula Tolj– U ponoć 10. siječnja 2019. godine završen je natječaj za Doru 2019. , izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za pjesmu Eurovizije na koji se putem internetskog obrasca prijavilo 150 pjesama, a konačan broj znat će se kada stignu i prijave poslane poštom – poručuju s HRT-a.
Sada slijedi odabir 16 najboljih te dvije rezervne pjesme koje ćemo vidjeti i čuti u Opatiji, 16. veljače, a u odabiru hrvatskog za Doru 2019predstavnika za Pjesmu Eurovizije, uz ocjenjivačke sudove, sudjelovat će i gledatelji HRT-a koji će moći glasovati za njima najdraže skladbe. Skladbe se ne smiju javno emitirati do Glazbenih dana HRT-a u Opatiji, odnosno do Dore 2019.
Stručni ocjenjivački sud sastavljen, kako je navedeno u Pravilima za izbor hrvatskog predstavnika i pjesme za Pjesmu Eurovizije, od predstavnika HGU-a, HDS-a i HRT-a, te glazbenog kritičara, pjevača/ice s iskustvom nastupa na Euroviziji, skladatelja i tekstopisca kojeg bira HRT, sljedećeg tjedna donosi svoju odluku.
– HRT će rezultate objaviti na svojim web stranicama i društvenim mrežama te ovim putem zahvaljuje svima koji su se prijavili na natječaj – zaključuju s HRT-a.

Foto: Scena.hr