fbpx

Naturfašnik u Hrvatskom prirodoslovnom muzeju

Zagreb…

Naturfašnik

Naturfašnik– Uz slasne krafne te nastupe klauna posjetitelje očekuje bogat zabavni program maskiranja lica, zanimljiva radionica Mimikrija – kako se maskiraju životinje te predstava Naš zeleni svijet u izvedbi kazališta Smješko. Preporučuje se dolazak u maskama jer slijedi izbor najbolje maske i zabava u muzejskom atriju – poručuju organizatori.
Ove subote, 22. veljače 2020. godine od 10 do 14 sati Hrvatski prirodoslovni muzej organizira jubilarni deseti Naturfašnik. Muzealci maskirani u likove iz biljnog i životinjskog carstva pričat će zanimljive muzejske priče iz svijeta prirode. Ulaz na Naturfašnik je slobodan.

Program Naturfašnik:
– 10:00 do 14:00 – radionica Mimikrija: kako se maskiraju životinje
– 10:00 do 12:00 – maskiranje lica
– 10:00 do 12:00 – nastup klauna i izrada stiliziranih balona
– 12:30 – Predstava Naš zeleni svijet (35 min)
Najnovija EKOedukativna predstava kazališta Smješko koja na zanimljiv i zabavan način educira predškolsku djecu i djecu nižih razreda osnovne škole o temama održivog gospodarenja otpadom i ekologije. Predstava govori o reciklaži, kroz interaktivnu igru s djecom, uči djecu, prije svega o očuvanju prirode, što oni sami mogu učiniti kako bi bilo manje smeća, te kako reciklirati nepotrebne stvari. Djeca u ovoj edukativnoj predstavi naučit će kako je nastala naša Planeta Zemlja, što su kiše i kako je nastao prvi život. No, naša predivna Planeta Zemlja treba našu pomoć… Ljudi su napravili previše smeća i stalno zagađuju našu Planetu zemlju.. Naučimo zajedno s Planetom Zemljom sve o odvajanju otpada! Predstava koja djeci na pristupačan način pokazuje i uči mališane kako odvajati otpad i kakve sve vrste otpada za reciklažu postoje.
Režija: Jelena Hadži -Manev
Glumi: Barbara Vicković/Mirta Zečević
– 13:30 – odabir najbolje maske

Foto: Press