fbpx

Noćna straža: Što se događa kada para nestane?

Gostovanje…

U Zajcu gostuje Atelje 212 s komedijom Noćna straža

Noćna straža‘Što se događa kada para nestane?’ zaplet je komedije ‘Noćna straža‘ beogradskog Ateljea 212 u režiji Borisa Liješevića što gostuje na sceni riječkog HNK Ivana pl. Zajca u srijedu 13. veljače 2019. godine u 19,30 sati.
Radnja predstave smještena je u Beograd 30-ih godina prošlog stoljeća. Komedija prati obitelj propalih bogataša koja raznim spletkama, lažima, podvalama i krađom pokušava vratiti bogatstvo. Simboli moći, utjecaja, stila i ukusa, sve je lažno. Osim lažnih titula kojima se oslovljavaju i predstavljaju, obitelj Vladisavljević i od čuvene Rembrandtove slike ‘Noćna straža’ napravila je falsifikat.
Junaci ove komedije su, bez obzira na nemoral, spletkarenja, laži, podvale, krađe, beskrajno šarmantni. I smiješni u svojim pokušajima lukavstva od kojih baš svaki bude osujećen što će, prema riječima redatelja, na trenutak popraviti svijet po mjerilima pisca, glumca, redatelja, gledatelja, po mjerilima kazališta.
Dodaje i da se ovom predstavom smijemo ‘osujećenom lukavstvu, onom istom s kojim se i mi susrećemo, spletkama koje trpimo ili ih pak provodimo…  Smijehom ćemo kazniti lukavstvo ovoga svijeta’.
Jer i svijet u kojem danas živimo je postao falsifikat. To je lažni, novi snobizam fotografiran i opisan na Instagramu. To je lažni glamur, to su lažni osmijesi, lažne diplome i lažne vijesti…
Zato je i moto ove predstave: ‘Sve je lažno, samo je komedija stvarna‘.
Autor komedije je Fedor Šili, redatelj je Boris Liješević, dramaturginja je Jelena Mijović, scenografkinja Valentina Popržan, kostimografkinja Draga Lađevac, a skladatelj je Stefan Ćirić.
U glumačkom su ansamblu Nenad Ćirić, Gorica Popović, Gordan Kičić, Jelena Stupljanin, Jelena Petrović, Uroš Jakovljević, Jelena Đokić, Bojan Žirović, Tamara Dragičević i Stefan Bundalo.

Foto: Press