Novogodišnji koncert: Zagrebačka filharmonija u Mozartovom gradu
By redakcija On 30 pro., 2017 At 11:53 AM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Salzburg…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

Zagrebačka filharmonija– Istovremeno s bečkim novogodišnjim koncertom, s početkom u 11.00 sati, naš će orkestar održati koncert pred salzburškom publikom koja je u posljednje dvije godine pokazala da je tradicija novogodišnjih koncerata, po uzoru na onaj bečki, u Austriji i dalje itekako jaka i prisutna – poručuju iz Zagrebačke filharmonije.
Zagrebačka filharmonija će treću godinu zaredom, u novogodišnje jutro 1. siječnja 2018.godine nastupiti u Velikoj sali (Grosses Saal) salzburškog Festspielhausa i održati novogodišnji koncert pod ravnanjem svog šefa dirigenta Davida Danzmayra.
– U svečanom ozračju Festspielhausa, bit će izveden bogat glazbeni program. Osim nezaobilaznih novogodišnjih melodija iz skladateljskog pera obitelji Strauss: Na lijepom plavom Dunavu, Tik tak i Annen polke, Carmen kvadrilje i Ruža s juga, maestro Danzmayr, rođen i odgajan u glazbenom Salzburgu, unio je i dašak salzburške novogodišnje tradicije u program – odmak od očekivanih novogodišnjih valcera i polki prema orkestralnim i zborskim skladbama iz Verdijevih i Wagnerovih opera. Upravo stoga, na koncertnoj pozornici Zagrebačkoj filharmoniji pridružit će se Djevojački zbor Zvjezdice, salzburški Mozartchor te St. Andreas-chor iz Berchtesgadena, kao i troje solista –violinistica Christine Maria Höller, sopranistica Zeilner Gerhard i tenor Maximilien Kiener – kažu organizatori.
– Tako nakon Filharmonijskog bala 30. prosinca u Zagrebu, orkestar putuje u Salzburg. Odličan prijem kod austrijske publike i dvije godine zaredom puna dvorana salzburškog Festspielhausa, velika je čast za naš orkestar. Grad koji je iznjedrio najvećeg od najvećih – Mozarta, u kojem je rođen slavni Herbert von Karajan, u kojem je standard glazbene izvrsnosti podignut za letvicu (glazbene izvrsnosti) više, u Novu 2018. uplovit će na glazbenim valovima ‘Lijepog plavog Dunava’ u izvedbi našeg orkestra – zaključuju iz orkestra.

Foto: Press – Zagrebačka filharmonija

comment closed