fbpx

Ognjen Vukojević kažnjen novčanim iznosom od 15 tisuća švicarskih franaka

Svjetsko prvenstvo…

Ognjen VukojevićDisciplinska komisija Svjetske nogometne federacije odlučila je kazniti Ognjena Vukojevića novčanim iznosom u visini 15.000 švicarskih franaka. Dosadašnji suradnik stručnog stožera hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, Ognjen Vukojević, novčano je kažnjen zbog kršenja čl. 57 Disciplinskog kodeksa Fife te čl. 4/2 i čl. 5/4a Propozicija natjecanja Svjetskog prvenstva.
Ognjen Vukojević se, stoji u obrazloženju, ‘poslije četvrtfinalne utakmice Rusije i Hrvatske ponio nesportski, suprotno načelima fair-playa’.
FIFA mu je izrekla kaznu u visini od 15.000 švicarskih franaka, uzimajući u obzir njegovu osobnu javnu ispriku te mjere koje je poduzeo Hrvatski nogometni savez, uključujući službenu ispriku te udaljavanje Ognjena Vukojevića iz hrvatske delegacije na Svjetskom prvenstvu. Istovremeno, FIFA mu je izrekla upozorenje te najavila strože sankcije ako se ovakav incident ponovi.
Vukojević je u svojoj isprici naglasio kako njegove poruke na društvenim mrežama nisu imale politički značaj, već su bile usmjerene Ukrajincima u znak zahvale na podršci:
– U mojim izjavama nije bilo nikakvih političkih konotacija, želio sam samo zahvaliti za podršku prijateljima u Ukrajini i mom klubu, kijevskom Dynamu, koji mi je dopustio sudjelovanje na Svjetskom prvenstvu. Međutim, razumijem da se te izjave mogu i drugačije interpretirati. Zbog toga mi je žao i ispričavam se ruskoj javnosti ako su doživjeli moje izjave na takav način – napisao je Ognjen Vukojević.

Foto: Ognjen Vukojević društvena mreža