Predstava za cijelu obiltelj S razlogom
Piše: redakcija On 15 velj., 2017 At 03:58 PM | Categorized As Događanja | With 0 Comments

Knap…

Medijski pokrovitelj Scena.hr

S razlogomU petak, 17. veljače 2017. godine, s početkom u 20.00 sati u kazalištu Knap na programu je dramsko-lutkarska predstava za cijelu obitelj ‘S razlogom‘. Zagrebačka premijera predstave S razlogom održana je 5. studenog 2016. godine, a predstava je nastala kao autorski projekt redateljice i lutkarice Morane Dolenc i glumaca Petra Atanasoskog, Marija Jakšića i Brune Kontreca.
Ova dramsko-lutkarska predstava govori o životu; životu u kojem se sve događa s razlogom. Autorska ekipa odlučila je provjeriti dali je to zaista tako i krenuli su na put, put života… Prvo su došli neki ljudi i mi smo odmah znali da je njihova uloga da budu tu, uz nas. A onda je došao Veljko, junak naše predstave. Veljko je bio i S razlogomdobar i ‘zloćkast’, i ozbiljan i zaigran, i pametan i ‘glupast’, i sramežljiv i hrabar, i crn i bijel baš kao svatko od nas. Zašto onda junak? Zato što u trenutku rođenja svi postajemo junaci koji se bore s nedaćama, slave uspjehe, oplakuju izgubljeno, vesele se, ljube i grle, tuguju i boluju, plešu i vole i hodaju puteljkom koji je pun prepreka i izazova, a zove se ŽIVOT. Ponekad nam se događaju stvari koje izgledaju strašno, bolno i nepošteno, ali razmišljajući, shvatimo da bez savladavanja takvih prepreka nikad ne bismo otkrili svoje pravo JA i svoju svrhu na ovom svijetu. Crno i bijelo polako bojimo našom nijansom crvene boje koja nam daje život, snagu, borbenost, moć, sjaj i kola našim tijelom jer je ona unutarnji motor. I tako na našem putu koji se već poprilično crveni cijenimo svaki trenutak, uzimamo sve što nam se pruža, dišemo punim plućima i putujemo bez tereta, sretno i s razlogom.
Autorsku ekipu čine redateljica Morana Dolenc i glumci Petar Atanasoski, Bruno Kontrec i Mario Jakšić. Za glazbu su zaslužne Meri Jaman i Anita Valo (Meritas), crteže je napravio Ivan Tomasović, a lutku zeca Jasmina Kosanović.
Cijena ulaznice u redovnoj prodaji iznosi 30,00 kuna, obiteljski paket ulaznica za 4 osobe iznosi 100,00 kuna, a rezervacija ulaznica je moguća na knap@knap.hr ili pozivom na broj 01/2303122.

Foto: Press

comment closed