fbpx

Glasajte: Dubrovnik i Kaštel Gomilica u izboru za najbolju filmsku lokaciju Europe

Uključite se, glasajte…

Glasanje je otvoreno za javnost i traje do 25. listopada

DubrovnikFilming Europe – European Film Commissions Network (EUFCN) uvrstio je dvije hrvatske lokacije, Dubrovnik i Kaštel Gomilicu (Kaštilac), na popis 11 najljepših europskih filmskih lokacija desetljeća koje se bore za Europsku nagradu za filmsku lokaciju (European Film Location Award). Glasanje je otvoreno za javnost i traje do 25. listopada.
Jedanaest fantastičnih europskih filmskih lokacija natječu se za European Location Award koju organizira Filming Europe – European Film Commissions Network u suradnji sa Cineuropom.
Među finalistima, osim Dubrovnika i Kaštel Gomilice (Kaštilca) što su se na ovoj listi našli zahvaljujući serijalu Igra prijestolja, nalaze se i grčki otok Antiparos (film Preplanulost), poljski Wroclaw (film Most špijuna), njemački Görlitz (film Hotel Grand Budapest), španjolska La isla Minima (film Močvara), španjolski San Juan de Gaztelugatxe (serija Igra prijestolja), rimske Karakaline terme (film Velika ljepota), Val Senales glečer u talijanskom Južnom Tirolu (film Everest), norveški Valldalen (film Ex Machina) i grad Beč (film Nemoguća misija: Odmetnuti).
Nominacijski proces odvijao se u dvije faze – prvo su članice EUFCN-a izabrale i predložile svoje lokacije (mjesta koja su korištena za filmove ili TV serije), nakon čega je grupa stručnjaka – filmskih kritičara Cineurope –odlučila o finalistima.
Odabrani gradovi, tvrđave, otoci, povijesni i arheološki lokaliteti, spektakularni planinski vidici i pejzaži čine 11 najboljih europskih lokacija na kojima su snimani popularni filmovi i serije u posljednjih 10 godina te se bore za titulu Najbolje filmske lokacije desetljeća (Best European Film Location of the Decade).
Svi građani Europe imaju priliku odabrati pobjednika glasanjem do 25. listopada na web stranici Cineurope – na linku, ali i osvojiti trodenvni boravak za dvije osobe na lokaciji koja prikupi najviše glasova.
Proglašenje pobjednika i dodjela nagrade bit će održano u Europskom parlamentu u Bruxellessu 7. studenog 2017. godine.

Foto: Press