fbpx

Međunarodni dječji press centar ‘Nogomet za prijateljstvo’ započeo s radom

Gazprom…

Nogomet za prijateljstvoDiljem svijeta, 21. lipanj 2017. godine, međunarodni dječji press centar Gazprom ‘Nogomet za prijateljstvo‘ započeo je s radom. Dječji press centar ujedinjuje mlade novinare iz 64 zemlje. Kao dio press centra, 12-godišnja djeca, dječaci i djevojčice iz Europe, Azije, Afrike, Južne i Sjeverne Amerike pripremaju medijske materijale o projektu i glavnim događanjima Nogometa za prijateljstvo.
Glavna je ideja Dječjeg press centra da djeca – mladi novinari, govore o djeci i pokrivaju sve aktivnosti mladih ambasadora koji promiču glavne ljudske vrijednosti, kao što su prijateljstvo, mir i jednakost. Takva aktivnost pruža djeci iz cijelog svijeta mogućnost da ih čuju odrasli.
Od početka pete sezone djeca su uključena u Štafetu prijateljstva i kao dio nje imala su sastanke s nogometnim zvijezdama, međunarodnim novinarima, političarima i poznatim umjetnicima širom svijeta. Priliku za ulazak u Međunarodni dječji press centar F4F dobivaju djeca koja podržavaju vrijednosti projekta, vole sport i dobro vladaju engleskim jezikom.
– Vjerujem da će ova prilika za sudjelovanje u projektu ‘Nogomet za prijateljstvo’ ove godine u Rusiji probuditi svu djecu. Sudionici iz 64 zemlje i moj osjećaj mogućnosti za život u miru, koji projekt F4F daje, unatoč razlikama, nešto su nevjerojatno. Želim ponijeti u svojoj prtljazi brojne dobre priče o događaju i o mom sudjelovanju kao mladi novinar i također donijeti prijateljstvo drugoj djeci koja budu sudjelovala. Nadam se da ćemo ostati prijatelji i ostati u kontaktu sa svim sudionicima putem interneta te da će to pomoći učiniti svijet boljim i humanijim – podijelio je svoje osjećaje Eduardo Moreira Borges, mladi novinar iz Brazila.
Ključni trenuci Međunarodnog dječjeg press centra F4F održat će se u Sankt-Peterburgu, u Rusiji, od 26. lipnja do 3. srpnja, kad će se svi mladi sudionici međusobno upoznati tijekom glavnih događanja projekta F4F. Djeca će raditi u 4 medijska odjeljenja: međunarodni TV kanal NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO, novine F4F, novi mediji te društvene mreže, blogovi i web stranice F4F-a; osim toga, mladi će novinari stvarati medijske materijale za vodeće međunarodne medije iz 64 zemlje.
Djeca će pokrivati aktivnosti MEĐUNARODNOG PRVENSTVA NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO 2017. i MEĐUNARODNOG DJEČJEG FORUMA GAZPROM NOGOMET ZA PRIJATELJSTVO 2017.

Foto: Press