fbpx

Počele prve probe za premijeru predstave Gospoda Glembajevi

Dubrovnik…

Gospoda GlembajeviNakon višemjesečnih pokusa u Zagrebu, probe za prvi premijerni dramski naslov 68. Igara Gospoda Glembajevi Miroslava Krleže u režiji Zlatka Svibena i izvedbi Festivalskog dramskog ansambla, počele su sinoć u Umjetničkoj galeriji u Dubrovniku gdje će ovaj naslov pred festivalskom publikom biti premijerno izveden 6., 7., 8., 9. i 10. kolovoza 2017. godine.
Glumački ansambl predvode Predrag Ejdus u ulozi Ignjata Glembaja, Anja Šovagović Gospoda GlembajeviDespot kao barunica Castelli te Mijo Jurišić u ulozi Leonea. Bojana Gregorić Angelika je, Fabriczy je Damir Lončar, Puba Mladen Vujčić, Vladimir Posavec Tušek igra dr. Altmanna, a Amar Bukvić Silberbrandta. Robert Bošković u ulozi je Ballocsanszkog, Lujo Kunčević Olivera, dok Perica Martinović igra više uloga. Scenograf je Leo Vukelić, kostimografkinja je Bjanka Adžić Ursulov, glazbu je skladao Zlatko Tanodi, a koreografiju napravio Staša Zurovac.
Ovo Krležino kapitalno djelo prvi je put u povijesti na repertoaru Dubrovačkih ljetnih igara, a prvi se puta njime bavi i redatelj Zlatko Sviben koji je tim povodom o tematici drame zapisao kako je “zatvoreni glembajevski svijet svakako i jedan dosta čvrsti mitski svijet, svijet koji se kontinuirano temelji na relacijama spram Obitelji i spram Žene, ali isto tako i spram Smrti.”
A kako se taj zatvoreni glembajevski svijet uklopio u ambijent Umjetničke galerije, publika će na 68. Igrama imati prilike saznati 6., 7., 8., 9. i 10. kolovoza, svaku večer s početkom u 21:30 sati.

Foto: Press